szerző:
Eduline

Hiánypótlás a felvételin? Meddig lehet feltölteni a hiányzó dokumentumokat, minden dokumentum hiányáról értesítenek-e? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Az E-felvételiben 2018. április 19-től folyamatosan nyomon követhetitek a rögzített adatokat, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumokat és azok feldolgozottsági státuszát, valamint láthatjátok a vizsgaeredményeiteket, a felvételi pontjaitokat, majd pedig a besorolási döntésről szóló határozatot is.

Honnan tudom, hogy milyen dokumentumokat kell még pótolni a felvételi jelentkezéshez? Mindenről kapok értesítést?

Legkésőbb 2018. június 11-ig általános tájékoztatást kaptok az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Az általános tájékoztató és az egyedi (névre szóló) hiánypótlási felhívás nem azonos.

Azonban fontos, hogy nem minden dokumentumhiány (ilyen pl. többletpontra jogosító igazolás hiánya) esetén kaptok hiánypótlási felhívást. Ennek oka, hogy minden jelentkező egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok alapján kívánja a pontszámítást kezdeményezni, és ennek alapján kell figyelnie az ahhoz szükséges dokumentumok beküldésére.

A 2018-as érettségiről folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Felvézelizők, figyelem! Mától újra fontos dolgotok lesz

Mától újra fontos dolga lesz a legtöbb felvételizőnek, ugyanis kezdődik a tavaszi ügyintézés. Az E-felvételiben 2018. április 19-től folyamatosan nyomon követhetitek a rögzített adatokat, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumokat és azok feldolgozottsági státuszát, valamint láthatjátok a vizsgaeredményeiteket, a felvételi pontjaitokat, majd pedig a besorolási döntésről szóló határozatot is.