szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen dátumokat kell megjegyezniük a keresztfélévben és a jövőre felvételizőknek, illetve a középiskolába jelentkezőknek? Milyen fontos események várhatóak még az idén az oktatás területén? Itt a teljes lista.

November 20.

Legkésőbb ezen a napon kell hitelesítenetek a jelentkezéseket a keresztféléves felvételin. Ezt ügyfélkapun keresztül vagy postai úton tehetitek meg. A részleteket és a felvételivel kapcsolatos további teendőket itt találjátok.

November 22.

Eddig a napig adott haladékot a kormánynak a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) követeléseik teljesítésére, a béremelésre és óraszámcsökkentésre vonatkozó javaslatukkal kapcsolatos döntésre. A dokumentumot a PSZ információi szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemsokára a kabinet elé terjeszti. Ha a szakszervezet nem lesz elégedett a döntéssel, januárban sztrájkolhatnak is a tanárok.

November 30.

Közben november 30-ára tüntetést is szervez a PSZ. Közleményükben azt írták: bárhogy is dönt a kormány az Emmi béremelési javaslatáról, a közoktatásban évek óta meglévő gondok, ide értve az óvodákat is, továbbá a parlament előtt lévő új szakképzési törvényjavaslat miatt elkerülhetetlennek látszik a tüntetés.

December 6.

Eddig a napig kell jelentkezniük a diákoknak a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgájára. Az Oktatási Hivatal honlapján már elérhető a jelentkezési lap és a vizsgaszervező intézmények listája, illetve lehet böngészni a tanulmányi területeket és felvételi tájékoztatókat is. A középfokú iskolákba február 19-ig kell majd jelentkezni. Az írásbelire való jelentkezésről és a rangsorolásról itt olvashattok részletesen, a középiskolai felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

December 11.

Eddig jelentkezhetnek a hátrányos helyzetű, 8. évfolyamos diákok az előkészítő évfolyamot és kollégiumi helyet biztosító Arany János Tehetségggondozó Programra. A részleteket itt találjátok.

December 19-20.

Várhatóan ekkor jelenik meg a 2020-as felvételi tájékoztató a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekkel és a részletes pontszámítási szabályokkal. Az már biztos, hogy a középfokú komplex nyelvvizsga nem lesz alapkövetelmény, az egy emelt szintű érettségi viszont igen, de többletpont is jár érte. Itt olvashatjátok a részleteket.

Hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak: infók és tippek a következő hetekre

Hamarosan itt a vizsgaidőszak, a legtöbb egyetemi könyvtár pedig alkalmazkodik a hallgatók igényeihez és meghosszabbítják a nyitvatartási idejüket. Ez jó hír azoknak, akik az utolsó pillanatig halogatják a felkészülést, illetve a zajos kollégiumban lakóknak is, akik csendes környezetben szeretnének felkészülni a vizsgákra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.