szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt a vizsgaidőszak, a legtöbb egyetemi könyvtár pedig alkalmazkodik a hallgatók igényeihez és meghosszabbítják a nyitvatartási idejüket. Ez jó hír azoknak, akik az utolsó pillanatig halogatják a felkészülést, illetve a zajos kollégiumban lakóknak is, akik csendes környezetben szeretnének felkészülni a vizsgákra.

Hamarosan kezdődik az őszi vizsgaidőszak, amikor az egyetemistáknak számot kell adniuk a tudásukról. A legtöbb felsőoktatási intézményben december 16-tól január végéig mérethetik meg magukat a hallgatók. Arról, hogy a nagyobb budapesti egyetemeken mettől meddig lesznek a vizsgák, itt tudtok tájékozódni, a vidéki egyetemek dátumait pedig itt találjátok.

Az egyetemi könyvárak zseniális módon alkalmazkodnak a vizsgaidőszakban a hallgatók igényeihez – meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nagyolvasója 9-20 óra helyett 8 és 22 óra között látogatható. A Budapesti Corvinus Egyetem 10-től 21 óráig tart nyitva a vizsgaidőszaki szombatokon, a Debreceni Egyetem Élettudományi Könyvtára pedig hétköznap és szombatonként is éjfélig várja a szorgos tanulókat.

Ha jobban szerettek saját példányból készülni a vizsgákra, akkor is tudunk számotokra megoldásokat. A könyvtárakon kívül más utakon is beszerezhetitek a szakirodalmakat – például online forrásokból vagy csere útján. Ezekről itt olvashattok részletesebben.

Több, a vizsgaidőszakban hasznos ingyenes appot ajánlottunk nektek az utóbbi napokban: itt egy naptár és visszaszámláló funkcióval rendelkezőről olvashattok, itt relaxációs appokat találtok, a jó időbeosztásban ezek az alkalmazások segítenek, ezzel az appal pedig gondolattérképeket hozhattok létre, ami segít a beadandókban és a kiselőadásokban.

Három tipp a vizsgaidőszakra - néhány egyszerű ötlet, amivel akár több ezer forintot is spórolhattok

Hamarosan itt a ZH-hét és a vizsgaidőszak, ezzel együtt növekednek az egyetemisták kiadásai. Tankönyvek? Nyomtatás? Nasi? Most összegyűjtöttünk nektek néhány egyszerű tippet, amivel akár több ezer forintot spórolhattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.