szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nehezen osztjátok be az időtöket, vagy csak a vizsgaidőszak közeledtével érzitek úgy, hogy szükségetek lenne egy kis segítségre? Ezzel a négy ingyenes alkalmazással könnyebben boldogulhattok.

Néhány hét múlva kezdődik a vizsgaidőszak: a nagyobb budapesti egyetemek dátumait itt, a vidéki intézmények időpontjait pedig itt nézhetitek meg. Korábban már ajánlottunk olyan appokat, amelyek segítenek a sok teendő közepette is lazítani, illetve egy naptár és visszaszámláló funkciókkal rendelkezőt is, most pedig az időtök menedzseléséhez mutatunk négy ingyenes alkalmazást.

1. Clockify

Ezzel az appal követhetitek, hogy milyen feladattal, tevékenységgel mennyi időt töltötök. Időzítő módban is használhatjátok, de manuálisan is bevehetitek az adatokat. Különböző elemzéseket is generálhattok, így később ellenőrizhetitek, egy adott időszakban hogyan osztottátok be az időtöket. Az appot Androidra innen, iOS-ra pedig innen tölthetitek le.

©

2. RescueTime

Ez az app azt méri, mennyi időt töltötök egyes szoftverek használatával vagy weboldalakon. Beállíthattok egy napi limitet is például a Facebookra, az alkalmazás pedig jelez, ha elértétek. iOS-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le az appot.

©

3. Loop - Habit Tracker

Ezzel az appal, amelyet Androidra lehet letölteni, új tevékenységeket, szokásokat vezethettek be. Ha megvan, hogy mit szeretnétek csinálni, meg kell adnotok, mikor szánnátok rá időt - az app ezekben az időpontokban emlékeztetőt küld. A haladást grafikonokon követhetitek nyomon.

©

4. focus booster

Ez az app a pomodoro technikára épül, amelynek lényege, hogy 25 perc zavaró tényező nélküli koncentráció után 5 perc szünetet kell tartanotok (természetesen ettől eltérő beosztást is beállíthattok). Ezt még háromszor ismételve tarthattok hosszabb szünetet. Az alkalmazásban be kell állítanotok, hogy milyen feladatot szeretnétek elvégezni, és indulhat is a munka. Androidra innen, iOS-ra pedig innen tölthetitek le.

©
Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.