szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elkezdődött az iskola, egyetem és egy újabb tanév. Összegyűjtöttünk pár oldalt, ahol a kötelező olvasmányokat, szakirodalmat vagy éppen csak egy érdekes regényt szerezhettek be olcsóbban.

Könyvek ingyen, otthonról

Első körben azokat az oldalakat vagy appokat ajánljuk nektek, ahol ingyen be tudjátok szerezni a kötelező olvasmányokat, akár hangoskönyv formájában is.

MEK (Magyar Elektronikus Könyvtár) - A legegyszerűbb módja ennek a MEK oldalán való böngészés, de ha egyszerűen csak beírjátok a keresőbe az adott könyv címét, valószínűleg az első találatok között szerepel majd a MEK-es verzió. Itt rengeteg kötelező elérhető teljesen ingyen, és akár ebook olvasóra is le tudjátok tölteni, ha nem szerettek gépen olvasni, vagy éppen hangoskönyv formátumban.

Kötelező olvasmányok app - Ez az androidos applikáció a MEK által létrehozott alkalmazás. Ezen keresztül akár hangoskönyv formájában is feldolgozhatjátok a kötelező olvasmányaitokat. A Szigeti veszedelemtől Az ember tragédiáján át még az Egri csillagokat is megtaláljátok rajta, de világirodalmi művek közül is válogathattok. Ha tehát telefonról szeretnétek olvasni, vagy inkább hallgatni a kötelezőket, ez az app kiváló választás lehet számotokra.

Így spórolhattok több ezer forintot a színházjegyeken

Több ezer forintot spórolhattok meg a fővárosi színházakban diákként, ha ügyesen vásároltok jegyeket. Mutatjuk a részleteket.

Alternatív megoldások

Másodszor pedig olyan helyeket mutatunk be, ahol könyvcserével szerezhetitek meg a kötelezőket vagy éppen azokat a könyvet, amiket éppen elolvasnátok:

Rukkola - Sokszor írtunk már az oldalról, ahol cserével is beszerezhetitek a kötelező olvasmányokat vagy bármilyen más könyvet. A rendszer úgy működik, hogy a felajánlott könyvekért pontokat kaphattok, a pontokért pedig más könyvekhez juthattok. Ezekről a szabályokról és a regisztrációról bővebben itt olvashattok.

Nyitott könyvespolc - Ez a rendszer a különböző városokban fellelhető egy úgy nevezett nyitott könyvespolcokon alapul, ahol szabadon levehettek nektek tetsző könyvet, cserébe viszont itt is a helyére kell raknotok egy sajátot, amire már nincs szükségetek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.