szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kell nyelvvizsga, de legalább egy emelt szintű érettségi teljesítése továbbra kötelező marad - megjelent a 2020-as felvételi rendelet módosítása.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a kormány elfogadta a kötelező középfokú nyelvvizsga eltörléséről szóló javaslatot. Ugyanakkor a 2020-as felvételi követelménynek továbbra is része az emelt szintű érettségi – vagyis legalább egy tárgyból minden felvételizőnek kötelező ilyen vizsgát tennie. Ez az új módosított rendeletben is szerepel. A Magyar Közlönyben megjelent felvételi redelet módosítása alapján a feltételek ugyanis a következőre módosulnak:

"Alapképzésre, osztatlan képzésre az a jelentkező vehető fel, aki legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett, vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik" - áll a módosításban.

Ezalól mentesülnek azok, akik olyan képzésre jelentkeznek, amely képzés esetén a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsga alapján kell megállapítani. Illetve továbbra is el kell érni a minimum 280 pontot ahhoz, hogy alap- vagy osztatlan mesterképzésen tanulhassatok.

A változtatásokat első alkalommal továbbra is 2020-as általános felvételi eljárásban kell alkalmazni - írják.

Eltörölte a kötelező középfokú nyelvvizsga követelményét a kormány

Elfogadta a kormány a kötelező középfokú nyelvvizsga eltörléséről szóló javaslatot - írja a hvg.hu.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.