szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nyelvi, matematikai és informatikai oktatásra fókuszoló előkészítő évfolyamon vehetnek részt, és kollégiumi helyet kaphatnak az Arany János Tehetséggondozó Program keretében a 2020-ban középiskolába jelentkező diákok.

Hamarosan kezdődik a középiskolai felvételi, a hátrányos helyzetű, 8. évfolyamos diákok pedig december 11-ig jelentkezhetnek az Arany János Tehetségggondozó Programra.

A pályázathoz több dokumentumot kell csatolni: a tanulói adatlap mellett a nevelőtestület támogató nyilatkozatát, a szülő nyilatkozatát arról, hogy elfogadja és támogatja az 5 éves nevelést, oktatást és a kollégiumi ellátást, az osztályfőnök tanulóról írt jellemzését,  a tanuló kézzel írott önéletrajzát,  a szociális helyzetet igazoló hivatalos dokumentum fénymásolatát vagy az illetékes gyermekjóléti szolgálat javaslatát.

A diákoknak egy válogatáson kell részt venniük, illetve a központi írásbeli felvételi vizsgát is meg kell írniuk. A programra bekerülő tanulók mind kollégisták lesznek, egyéves előkészítő évfolyamon emelt szintű anyanyelvi és idegen nyelvi oktatásban, matematika- és informatikaoktatásban, önismereti, személyiség- és képességfejlesztő, kommunikációs és tanulás-módszertani programokban vesznek részt, és térítésmentesen szerezhetnek B kategóriás jogosítványt.

A pályázás menetéről és módjáról itt olvashattok, a pályázati felhívást, a programban részt vevő középiskolák és kollégiumok listáját, illetve a kitöltendő űrlapokat pedig ezen a honlapon nézhetitek meg.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Középiskolai felvételi: már elérhetőek a felvételi tájékoztatók az iskolák oldalán

Már érdemes nézegetni a kiszemelt középiskolák honlapját. A napokban ugyanis nyilvánosságra hozták a középiskolák a 2020. szeptemberében induló osztályok listáját és a felvételi tájékoztatót.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.