szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Határidőt adott a kormánynak a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) követeléseik teljesítésére, amelynek ha nem tesznek eleget, országos sztrájkkal indítják a 2020-as évet.

A szeptemberi országos diáksztrájk után, januárban jöhet az országos pedagógussztrájk. Ahogyan azt korábban megírtuk,a Pedagógusok Szakszervezete november 22-ig adott határidőt a kormánynak a követeléseik teljesítésére. Amennyiben ez nem sikerül, januárban országos sztrájkot fognak tartani, sok helyen a gyerekekre sem felügyelnek majd – mondta Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke az ATV Start című műsorában.

Kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból a PSZ - elkerülhetetlen az országos tüntetés?

Kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból (SZIT) a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), így döntött az Országos Vezetőség. Erről a PSZ levélben tájékoztatta Palkovics László minisztert.

A követeléseik a következők röviden: a pedagógusok, az oktatást segítők, valamint a pályakezdők bérének rendezése, emellett pedig az óraszám maximalizálása. Utóbbit heti 22-ben szeretnék meghatározni - írják, hozzátéve: az országos sztrájkot párhuzamosan szervezik a pedagógustüntetéssel, ami várhatóan a határidő, november 22-e után lesz.

A követelésekről részletesebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!