szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tüntetésre készülnek a tanárok, addig is a Pedagógus Szakszervezet (PSZ) azt várja a kormánytól, hogy döntsön az oktatásban dolgozók béremeléséről.

A Pedagógusok Szakszervezete – miként azt többször nyilvánosságra hozta – a Magyar közoktatás napjáig (november 22.) adott határidőt a kormánynak, hogy teljesítse követeléseit, különben tüntetést, de ha ez sem elég, januárban sztrájkot hirdet - írják közleményükben.

A PSZ információi szerint rövidesen a kormány elé kerül a béremelésre és óraszámcsökkentésre vonatkozó javaslatuk, amelyet az Emmi terjeszt a kabinet elé.

Ahogy arról már írtunk, a PSZ Országos Vezetősége november 22-ére tervezett ülésén dönt arról, hogy elfogadja-e avagy sem a kormány döntését. Miután egy országos tüntetés megszervezéséhez nem elegendő néhány nap, ezért a szakszervezet – ezt szintén bejelentette korábban – megkezdte a felkészülést a budapesti tüntetésre, melynek időpontját november 30-án, 14 órára tervezi.

A jogszerű szervezés miatt a szakszervezet felvette a kapcsolatot a rendőrséggel.  Bárhogy is dönt a kormány az Emmi béremelési javaslatáról, a közoktatásban évek óta meglévő gondok, ide értve az óvodákat is, továbbá a parlament előtt lévő új szakképzési törvényjavaslat miatt elkerülhetetlennek látszik a tüntetés.

A PSZ tehát a háttérben megkezdte a felkészülést, továbbra is számít valamennyi szakszervezeti konföderáció, a társszakszervezetek és a társadalom támogatására - írják közleményükben.

Tüntetést és sztrájkot tervez a PSZ, ha nem teljesítik a pedagógusok követeléseit

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tüntetést, sztrájkot szervez, ha nem teljesülnek követelései.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.