Közoktatás Eduline

Komolyan megugrott a Klik adóssága

Elolvasom

Közel 10 milliárd forintra nőtt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) lejárt tartozásainak összege. Az összes adósság több tízmilliárdra is rúghat. Óriási bajban lehet a fenntartó.

Közoktatás Eduline

A posta is előre kéri a pénzt a Klik iskoláitól

Elolvasom

Több vállalkozó nem volt hajlandó Klik által fenntartott iskolában munkát vállalni, mivel nem tudták, látnak-e valamit a munkadíjból – ilyen problémák is felléptek már az iskolákban a Magyar Nemzet szerint. A postán sem egyszerű már feladni egy levelet, ha azt egy iskola nevében szeretnék.

Közoktatás Eduline

Inkasszóval fenyegetik Lázár János városát

Elolvasom

Inkasszót jegyeztek be Hódmezővásárhely önkormányzatának számlájára, mivel a Lázár János fideszes frakcióvezető által irányított város is azon önkormányzatok között van, amelyek milliókkal tartoznak a tankönyvterjesztőknek. A könyvkereskedő kivár, Hódmezővásárhely önkormányzata pedig állítja: zökkenőmentes lesz a tanévkezdés, és még szeptemberben rendezik az összes tartozásukat - írja a hvg.hu.

Közoktatás Eduline

Tartozás van, tankönyv lesz

Elolvasom

A Pest megyei önkormányzat azt ígéri, mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy a könyvkiadóknál és -forgalmazóknál fennálló jelentős tartozása ellenére biztosítsa az általa fenntartott iskolák számára a tankönyveket.

1 2