Felsőoktatás Eduline

Még egy lehetőség, ha szeptembertől kollégiumban laknátok: részletek a szakkollégiumokról

Elolvasom

Már tényleg csak néhányat kell aludni és kiderülnek az idei felvételi ponthatárai. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy többeteknek döntenetek kell róla, hol szeretnétek lakni szeptembertől. Ha úgy gondoljátok, hogy valószínűleg szociális alapon nem fogtok bekerülni az egyetem kolijába és magánkoliba se szeretnétek menni, akkor van még egy lehetőségetek: a szakkollégiumok. Mutatjuk, mit kell tudnotok róluk.

Felsőoktatás Eduline

Ingyenes nyelvtanfolyamok, karrier-tanácsadás és szakkoli: egyetemi szolgáltatások

Elolvasom

Milyen nyelvtanulási és sportolási lehetőségeket kínálnak a hallgatóknak az egyetemek és főiskolák? Milyen hallgatói szervezetekhez csatlakozhatnak az elsőévesek, és milyen szakmai pluszt nyújtanak a szakkollégiumok? Még mindig sokféle ingyenes egyetemi szolgáltatást vehetnek igénybe azok, akik nem elégednek meg az előadásokkal és a szemináriumokkal. A HVG Diploma 2018 cikke.

Felsőoktatás Eduline

Orbán volt szakkollégiuma is kiállt a CEU mellett

Elolvasom

Szolidaritását fejezte ki nyolc hazai szakkollégium a felsőoktatási törvény módosítási javaslata által érintett Közép-európai Egyetem (CEU) mellett. Az aláírók között van az ELTE Bibó István Szakkollégiumának közössége is. E szervezet tagja volt korábban Orbán Viktor is - írja a hvg.hu.

Közoktatás Eduline

Felsőörsön tanulhatnak a tehetséges roma diákok

Elolvasom

Felsőörsön, a Balaton-felvidéken június 19-én kezdi meg működését az Európai Roma Zenei Szakkollégium, amelynek alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző Snétberger Ferenc. Az intézmény javára szombaton este rendeznek koncertet a Művészetek Palotájában.

Felsőoktatás Eduline

Akiknek semmi nem elég

Elolvasom

A szakkollégistákat könnyű "vitringyerekeknek" titulálni, de ez is csak nézőpont kérdése: ők azért választják a külön tevékenységekkel járó hallgatói közösségeket, mert egyszerűen keveslik azt, ami az előadásokon elhangzik. Ez persze komoly ellenszenvet is kiválthat azokból, akiknek már a minimumkövetelményekkel is problémáik vannak, de a lényegen nem változtat: a szakkollégiumokat csak ajánlani tudjuk, ráadásul néhányuk legendásan jó bulikat tart.