Felsőoktatás Eduline

Ingyenes nyelvtanfolyamok, karrier-tanácsadás és szakkoli: egyetemi szolgáltatások

Elolvasom

Milyen nyelvtanulási és sportolási lehetőségeket kínálnak a hallgatóknak az egyetemek és főiskolák? Milyen hallgatói szervezetekhez csatlakozhatnak az elsőévesek, és milyen szakmai pluszt nyújtanak a szakkollégiumok? Még mindig sokféle ingyenes egyetemi szolgáltatást vehetnek igénybe azok, akik nem elégednek meg az előadásokkal és a szemináriumokkal. A HVG Diploma 2018 cikke.

Felsőoktatás Eduline

Orbán volt szakkollégiuma is kiállt a CEU mellett

Elolvasom

Szolidaritását fejezte ki nyolc hazai szakkollégium a felsőoktatási törvény módosítási javaslata által érintett Közép-európai Egyetem (CEU) mellett. Az aláírók között van az ELTE Bibó István Szakkollégiumának közössége is. E szervezet tagja volt korábban Orbán Viktor is - írja a hvg.hu.

Közoktatás Eduline

Felsőörsön tanulhatnak a tehetséges roma diákok

Elolvasom

Felsőörsön, a Balaton-felvidéken június 19-én kezdi meg működését az Európai Roma Zenei Szakkollégium, amelynek alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző Snétberger Ferenc. Az intézmény javára szombaton este rendeznek koncertet a Művészetek Palotájában.

Felsőoktatás Eduline

Akiknek semmi nem elég

Elolvasom

A szakkollégistákat könnyű "vitringyerekeknek" titulálni, de ez is csak nézőpont kérdése: ők azért választják a külön tevékenységekkel járó hallgatói közösségeket, mert egyszerűen keveslik azt, ami az előadásokon elhangzik. Ez persze komoly ellenszenvet is kiválthat azokból, akiknek már a minimumkövetelményekkel is problémáik vannak, de a lényegen nem változtat: a szakkollégiumokat csak ajánlani tudjuk, ráadásul néhányuk legendásan jó bulikat tart.