szerző:
Eduline

Két héttel a vizes vb után készül el, pedig a sportesemény miatt nem írtak ki nyílt közbeszerzést a felújításra. Ráadásul az épület beljseje egy darabig még biztosan üres lesz.

©

Bár az ELTE Bibó Szakkollégiumának Ménesi úti épületét korábban azzal indokkal kezdték el felújítani, hogy az majd a hamarosan kezdődő vizes világbajnokság egyik szálláshelye lesz, már biztos, hogy nem készül el az eseményre - erről a 444 ír.

A portál megemlékezik arról, hogy a fenti indokkal a felújítási munkálatokat betették a FINA-törvény alá, így a sürgősségre hivatakozva nyílt versenyre sem volt szükség a kivitelező megtalálásához. A tendert végül meghívásos alapon a Penda Industry kapta 405 millióért.

Egy múlt héten megjelent szerződésmódosítás végül az augusztus 17-ig dátumot jelölte meg műszaki átadás-átvétel időpontjaként. A világbajnokság két héttel korábban fejeződik be.

A portál szerint az sem biztos, hogy az épület belseje mikor lesz kész. A Nemeti Vagyonkezelő kiírt ugyan egy közbeszerzést a Bibó belsőépítészeti, elektromos és egyéb kiegészítők, felszerelések, bútorok beszerzésére és az ahhoz kapcsolódó munkák elvégzésére május 23-án, de azt egy héttel később visszavonta.