Közoktatás Eduline

A hét hírei: ezek lettek a legjobb egyetemek, a tanárok pedig már Orbánnal leveleznek

Elolvasom

A héten kiderül, melyek a legjobb egyetemek és főiskolák, ugyanis megjelent a HVG Diploma 2016 kiadvány. Kemény szavakat használt, és gyakorlatilag sztrájkkal fenyegetett a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, de a héten már a doktori iskolákban oktatók is felháborodott levelet tettek közzé. Ezek voltak a hét legfontosabb eseményei.

Felsőoktatás MTI

Nem tetszik az orvosi karok átalakításának ötlete a rektoroknak

Elolvasom

A pécsi, a debreceni, a szegedi és a budapesti Semmelweis Egyetem rektora elkötelezett minden olyan megoldás mellett, amellyel az orvosképzés a jelenleginél is jobb szintet érhet el, stratégiai terveiktől azonban jelentősen eltér az orvosképző karok „kimetszésének” gondolata, illetve egy „összeerőszakolt intézményi konstrukció” létrehozása.

Felsőoktatás MTI

Két új felsőoktatási intézménnyel indul a tanév

Elolvasom

Önálló intézményként, Testnevelési Egyetem néven működik szeptember 1-jétől a Semmelweis Egyetemről leváló testnevelési és sporttudományi kar, és hétfőtől működik az állami fenntartású Pető András Főiskola is, amely a - szintén főiskolaként működő - Pető intézet feladatait veszi át.

Felsőoktatás MTI

Decemberig nem lesz rektora a Testnevelési Egyetemnek

Elolvasom

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbenz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI kérdésére csütörtökön.

Felsőoktatás Eduline

Megint feldarabolnák a Corvinust

Elolvasom

Legutóbb két éve volt terítéken, most ismét előkerült a Budapesti Corvinus Egyetem feldarabolásának ötlete. Emellett Orbán Viktor egy budapesti szuperegyetemet is létrehozna az ELTE, a BME és a Semmelweis összegyúrásával.

1 2 3 4 5 6 7
10