Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdhetsz diploma nélkül?

Elolvasom

A brit oktatási tárca szerdán közzétett adatai szerint az elmúlt negyedévben 18,4 százalékra emelkedett azoknak a 18 és 24 év közötti fiataloknak az aránya, akiknek nincs állásuk, és nem is tanulnak.

Felsőoktatás Eduline

Hány hónap alatt találnak állást a frissdiplomások?

Elolvasom

Míg az orvosok, a jogászok és a közgazdászok viszonylag gyorsan el tudnak helyezkedni, az agrár-, természet- és társadalomtudományos végzettségűek, valamint a pedagógusok jóval hosszabb idő alatt találnak munkát – derül ki a diplomások életpályáját vizsgáló kutatásokból.

Felsőoktatás Eduline

Öt egyetem, ahol a végzősök többsége azonnal állást talál

Elolvasom

Az Egyesült Királyság frissdiplomásainak elhelyezkedési esélyeire is negatív hatással volt a gazdasági válság - legalábbis a legfrissebb jelentések szerint. Bár a helyzet nem súlyos, átlagosan mégis hetven hallgató verseng egy pozícióért, és minden tizedik állás nélkül marad. A tavaly évben végzettek közül összesen 18 800 diák jutott erre a sorsra. Talán éppen azért, mert nem a legjobb egyetemen végeztek.

Felsőoktatás Edupress

Ilyen a tökéletes pályakezdő a hr-esek szerint

Elolvasom

A HR szakemberek 68 százaléka véli úgy, hogy az egyetem befejezését követően azonnal hasznosítható tudással kell rendelkezniük a friss diplomásoknak - derül ki a berlini székhelyű Trendence Intézet Campus 360 nevet viselő kutatásából, melyben húsz ország HR szakembereinek válaszai alapján adják meg az ideális diplomás ismérveit. A Magyarországon először publikált adatok szerint a toborzók ötöde tartja fontosnak a diploma érdemjegyét, az pedig, hogy a pályázó melyik felsőoktatási intézményben tanult, tíz toborzó közül három számára fontos csupán.

Közoktatás Eduline

Kenyér vagy diploma?

Elolvasom

Sokszor a zsíroskenyéren múlik a gyerek jövője - mondják a pedagógusok. Egyre több ugyanis az olyan diák, akinek nem a tanulással, hanem az éhséggel kell megküzdenie. A szegény családból származó tehetséges diákok ezért választanak lakóhelyükhöz közeli intézményt. Így nem kell az utazási és az étkezési költséggel számolniuk.

1 2