Felsőoktatás Eduline

Három könyv, amit el kell olvasnod egyetem előtt

Elolvasom

Egyetemre készültök, de időnként fárasztónak és tökéletesen feleslegesnek érzitek a sok tanulást? Ilyenkor érdemes egy kis szünetet tartani, és jó könyveket olvasni. Ma saját házunk tájáról, a HVG Könyvek kínálatából válogattunk inspiráló sztorikat, rendhagyó karriertörténeteket.

Felnőttképzés Eduline

Ezt a zseniális könyves toplistát mindenkinek látnia kell

Elolvasom

A társadalom aktuális érdeklődése, a különböző témák iránti eltérő nyitottsága jó jellemzője lehet annak, hogy milyen közegben választhattak meg egyes elnököket. Kennedy idején főleg a társadalmi változások témája volt a legizgalmasabb, Nixon idején a vietnámi háború, az elmúlt másfél évtizedben viszont felpörögtek a társadalmat megosztó, kemény politikai véleményt megfogalmazó könyvek.

Felnőttképzés Eduline

Mikor lefoglalták a Nyugatot - A magyar történelem legnagyobb irodalmi botrányai

Elolvasom

Napjaink történéseit talán nem oly mértékben formálja az irodalom, mint tette azt az előző század során, de minden korban különös figyelemmel követték az írók és költők tevékenységét, ami természetesen nem maradhatott el botrányok nélkül. A Page Not Found történelmi blog összegyűjtötte a legnagyobb irodalmi botrányokat.

Felsőoktatás MTI

Remek program szombatra, ha szeretsz kísérletezni

Elolvasom

Újra megrendezik a fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE): szombaton a résztvevők betekinthetnek a laboratóriumokba, maguk is végezhetnek kísérleteket, megismerkedhetnek az intézményben folyó tudományos, oktatási tevékenységgel, és kiderül az is, hogy az órákon megszerzett tudás milyen széles körben hasznosítható a munkaerőpiacon - közölte Szalai Tamás, az SZTE Fizikai Intézet közkapcsolati felelőse az MTI-vel.

1
29 30 31 32 33 34 35