szerző:
eduline/mti

Hétfőn kezdődött a Magyar Filmhét, jobbnál jobb filmeket nézhettek meg.

A 3. Magyar Filmhét programjában Deák Kristóf Oscar-díjas kisfilmje, a Mindenki a mustra kisjátékfilmes blokkjában kedden és szerdán is látható lesz a Cinema City Aréna moziban.

A nevezett filmek mellett egyetemisták alkotásait, a Filmarchívum által restaurált, digitalizált munkákat is vetítenek, illetve közönségtalálkozók is lesznek.

Kedden a 100 éve született Fábri Zoltán Ötödik pecsét című filmje lesz látható, az Egy kupac kufli - Sose együnk gombát reggelire című animációs film vetítése után pedig Pálfi Szabolcs és Jurkik Kristóf rendezőkkel, Dániel András íróval és M. Tóth Géza producerrel lehet beszélgetni.

A #sohavégetnemérős című film vetítése után Tiszeker Dániel és Lévai Balázs várja a Filmhét közönségét, este pedig a Gondolj rám vetítése után Kern Andrással, a film főszereplő-rendezőjével beszélgethetnek az érdeklődők.

A harmadik napon a Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül Gárdos Péter ikonikus alkotását, a Szamárköhögést mutatják be, majd Till Attila filmje, a Tiszta szívvel kerül vetítésre. A film után Stalter Judit, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám és Thuróczy Szabolcs várja nézőket. Késő este Sinka István Fekete bojtár vallomásai és Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján készült A fekete bojtár című tévéfilm rendezőjével és Vitézy Lászlóval is lehet beszélgetni, a Gondolj rám vetítése után pedig Kern András, az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről munkát követően pedig Enyedi Ildikó rendező és Mécs Mónika producer várja a nézőket.