Közoktatás MTI

Aláírta a Taigetosz-törvényt Áder János

Elolvasom

Aláírta az oktatási törvények módosítását pénteken Áder János köztársasági elnök. Az államfő nyilatkozatában - amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal bocsátott az MTI rendelkezésére - kiemelte, hogy a jogszabály kihirdetése előtt a módosításokról konzultált az oktatási jogok biztosával, aki arról biztosította, hogy a módosítás nem támasztja alá a törvénnyel szemben megfogalmazott kritikákat és aggodalmakat. A köztársasági elnök emellett azt is kiemelte, hogy a jogszabály-módosítás irányával és tartalmával számos rangos szakmai szervezet is egyetért.

Közoktatás Eduline

Fordulat a középiskolai felvételin: mindenki mehet írásbelizni

Elolvasom

Mégis felvételizhetnek szombaton azok a diákok, akik "túlkorosan", egy évet visszalépve jelentkeznének középiskolába. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hvg.hu-val azt közölte: bár a köznevelési törvény módosítása miatt megszűnt a szülői kérésre elrendelt évismétlés lehetősége, azokra nem vonatkozik a döntés, akik már beadták a jelentkezést a középiskolák központi felvételi vizsgájára.

Közoktatás MTI

Így változtathatnak a köznevelési törvényen

Elolvasom

Szülői kérésre nem lehetne évfolyamismétlést engedélyezni a diákoknak az első osztálynál magasabb évfolyamokon, a pedagógiai-szakmai szolgáltatások átkerülnek az Oktatási Hivatalhoz és változhat a közösségi szolgálat igazolása - többek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény módosítására kedden benyújtott kormányzati javaslat.

1 2 3