Érettségi-felvételi MTI

Csaknem mindenkit felvettek középiskolába

Elolvasom

Befejeződött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása, a diákok csaknem 97 százalékát felvették valamely középfokú oktatási intézménybe - közölte az Oktatási Hivatal szerdán. A gimnáziumba és a szakközépiskolába felvett tanulók létszáma 2,2 százalékkal, illetve 2,8 százalékkal növekedett, a szakiskolába felvetteké pedig 1,4 százalékkal csökkent.

Közoktatás Eduline

Figyelem! Ezt a dátumot nem szabad elfelejteni jövő héten

Elolvasom

Március 16-án és 17-én változtathatjátok meg a középiskolai felvételin megjelölt intézmények és tagozatok sorrendjét. A középiskoláknak március 11-ig kellett nyilvánosságra hozniuk a felvételi jegyzéket, amelyből a jelentkezők összpontszáma és az intézményi rangsorban elfoglalt helyük is szerepel.

Közoktatás MTI

Változik a szakiskolai felvételi a keretszámok miatt

Elolvasom

Átmeneti szabályozást léptet életbe a szakképző iskolák felvételi eljárásánál a kormány, miután a februári, szakmaszerkezeti döntésről szóló kormányrendeletben a korábban közzétett tervezethez képest megváltoztak a keretszámok és a képzési irányok - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből, amelyet kedden juttatott el MTI-hez.

1 2 3