Közoktatás Unyatyinszki György

Palkovics: Jobb lett volna, ha a tantárgy ki van dolgozva

Elolvasom

Ősztől a szakgimnáziumot megkezdők számára eljöhet a vendéghallgatói ingázás ideje, ha később más tárgyból szeretnének érettségit tenni- derül ki Palkovics László oktatási államtitkárral készült interjúból. Az összevont, új természettudományos tárgy kidolgozása a tanárok feladata lesz. Az államtitkár egyértelmű sikerekről beszélt az oktatás finanszírozása kapcsán, úgy véli, hogy a jövőbeli működésben sem lesz hiány. Az önkormányzatokkal közös rendszer felszámolása is tiszta viszonyokat teremt szerinte, így elégedetlenség esetén egyértelműen az állam ellen lehet tüntetni.

Közoktatás Eduline

Iskolák között ingázhatnak a középiskolások, ha érettségizni akarnak

Elolvasom

A természettudományos tárgyak szakgimnáziumi összeolvasztása miatt aki fejlődni akar, az vendéghallgatóként más iskolába kell majd menjen a rendes órái mellett - összegezhető Palkovics László által portálunknak adott interjújából. Az államtitkár fontosnak tartaná, hogy a sportklubokra érvényes TAO-adókedvezményt kiterjesszék a felsőoktatásra is, hogy több forrás legyen a rendszerben.

Közoktatás eduline/mti

59 lett, maradhat? - Itt a Klik átalakítása

Elolvasom

A kezdeti 56-ból végül 59 tankerületet alakít ki a kormány. Szinte az utolsó pillanatban adták ki a szeptemberben induló tanévet érintő kormányrendeletet, de így is rohamtempóban, két és fél hónap alatt kell mindent végigverni a rendszeren. Olyannyira kevés az idő, hogy már látszik, hogy a tanév közben is módosul majd a rendszer, így nehéz elképzelni, hogy zökkenőmentes lenne a váltás az iskolákban.

Közoktatás Eduline

Az érettségi most a fontos, de folytatja a betámadott diák a tiltakozást - Interjú

Elolvasom

A Független Diákparlament egyik főszervezőjét, a 18 éves Gyetvai Viktort állítólagos pártpolitikai kapcsolatai miatt támadta be a jobboldali sajtó, ám csúnyán lyukra futottak. Viktort kevéssé hatotta meg az eset, most az érettségire koncentrál, de nélküle sem áll le a diákok tiltakozása, együtt készülnek a tanárokkal a júniusi tüntetésre.

Közoktatás Eduline

Kesereg Budaörs az iskoláik teljes államosítása miatt

Elolvasom

Évente több mint 300 milliót fordított a budaörsi önkormányzat a helyi iskolákra, hogy a Klik ellátási hiányosságait pótolja - összegezhető Wittingoff Tamás polgármester panaszáradata. A jövőben az államhoz kerül a működtetői jogkör is, így az önkormányzatok elvesztik afelett is az irányítást, amit saját erőből építettek a helyi gyerekeknek.

1 2