szerző:
Eduline

A héten megindult az iskolák teljes központosítása, elsőként Zalaegerszegen. Szegeden eközben eljárás alá vontak párt fiatalt, mert kínozták lakótársukat.

Értelmetlen, ellenben eseményekben gazdag oktatási vitanappal indult a hét, ahol alig jelentek meg képviselők, hogy a magyar oktatás állapotáról cseréljenek véleményt. Hoffmann Rózsa azért eleresztett néhány sziporkát.

Fotó: ennyi képviselőt érdekel a közoktatási vitanap a Parlamentben

Oktatási vitanapot tartanak ma a Parlamentben, mérsékelt érdeklődés mellett.

Költözik a GTK?

"Oktatóinkkal együtt kértük a fenntartót, hogy a GTK által megfogalmazott peremfeltételek mellett csatolja az ELTE-hez a GTK-t" - írta péntek esti közleményében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának hallgatói képviselete. A megromlott viszony miatt a dékánt is leváltotta a rektor a közelmúltban, eddig tartott a kar türelme. Részletek itt.

Alig történt változás, újra a sztrájkról tárgyalnak a pedagógusok

Bár volna még miről tárgyalni, ezúttal elsősorban az iskolai alkalmazottak bérével vannak problémák, ami főleg az iskolák teljes központosítása után lesz gond.

Újra összeül a pedagógusok sztrájkbizottsága

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint elinflálódik a pedagógusok bére, hiába a fizetésemelés. December 13-ára hívták össze újra a sztrájkbizottságot - ezt Galló Istvánné mondta a Hír Tv-ben tegnap este. A kormánnyal órakedvezményekről tárgyalnak, az új Nemzeti alaptantervről, illetve a kilenc évfolyamos általános iskola esetleges bevezetéséről.

Zalaegerszeg iskolái már az államé

Megindult az iskolák teljes központosítása. Az intézmények működtetői jogköre is a Klik-hez és az NGM-hez kerül, az átadást az év végéig kell lebonyolítani az intézmények és az önkormányzatok között. A részletekről itt olvashattok.

Megverték, vagdosták, bezárták társukat

Szeptemberben költözött közös albérletbe négy 20 év körüli fiatal Szegeden, egy lány és három fiatal férfi. Az egyik fiút hónapokig bántalmazták, egész testén, arcán és nemi szervén is sérüléseket szenvedett.

Fiatalok kínozták társukat egy szegedi albérletben

Hetekre bezárták, vagdosták, megégették, ütötték és megalázták. Szeptemberben költözött közös albérletbe négy 20 év körüli fiatal Szegeden, egy lány és három fiatal férfi. Az ügyészség ismeretei szerint a három fiatal többször bezárta az egyik fiút, úgy, hogy nem tudott távozni a lakásból. Később dolgozni elengedték ugyan, de november 13-ától 24-éig egyáltalán nem mehetett ki albérletéből.