Közoktatás Eduline

Rétvári szerint sokan irigylik a tanárokat

Elolvasom

A TV2 Mokka vendége volt Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, aki nem zárta ki egyértelműen, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár széke inog. A hermanosok tiltakozásával kapcsolatban pedig egészen sajátos véleményt fogalmazott meg.

Felnőttképzés Nagy Barnabás

A csoda most is elmarad, megint az oktatáson spórolhat az állam

Elolvasom

Évek óta egyre kevesebb az oktatásra fordított állami pénzmennyiség. Persze csökken a diákok száma is, ám a forráskivonás annál is nagyobb, mint amit a létszámcsökkenés indokolna. A tanárok bérfejlesztése még valamennyit javíthat az összképen, ám ha egyszerre adnák oda a több évre elnyújtott emelést, az is csak kozmetikázná az eredményeket. Nagyon nem állunk jól a többi fejlett országhoz képest, és nem látszik, hogy a jövőben mitől javulna a helyzet.

Felsőoktatás Eduline

Újabb akció a megalázó fizetések miatt

Elolvasom

Petíciót tett közzé az Oktatói Hálózat, amivel az ELTE-BTK oktatóinak tiltakozásához kívánnak csatlakozni. Hiába jelentette be a kormány, hogy több lépcsőben nőnek az oktatói-kutatói bérek a felsőoktatásban, sokak szerint még így is megalázóan keveset fognak keresni.

Közoktatás Eduline

Kollégáikról vallottak a tanárok: már így is túl sokat keresnek?

Elolvasom

"Már így is nagyon sokat keresünk! Majdnem a másfélszeresét, mint a szomszédom árufeltöltőként, és a háromszorosát a közmunkásnak!" – a Hívatlanul Hálózat tanárokkal összeszedte a legtipikusabb válaszokat arra a kérdésre, hogy „miért nem teszel semmit a szerinted is rossz oktatáspolitikai változtatások ellen?” A fentihez hasonló válaszok születtek.

1
5 6 7 8 9 10 11