Közoktatás MTI

Több ezer iskolát ellenőriznek jövőre

Elolvasom

Jövőre várhatóan 2438 oktatási intézmény-, tagintézmény-, illetve intézményegység-vezető és 1950 oktatási intézmény országos pedagógiai-szakmai ellenőrzése történik meg - tette közzé honlapján csütörtökön az Oktatási Hivatal.

Közoktatás Edupress

15 egyházi iskolából egyben talált mindent rendben az OH

Elolvasom

Ellenőrzése során egyetlen olyan egyházi iskolát talált az Oktatási Hivatal (OH), amely nem követett el szabálysértést, vagyis betartotta az egyenlő bánásmód elvét és megfelelő színvonalú oktatást végzett. A még Hiller István oktatási minisztersége alatt megkezdett hatósági ellenőrzés során 15 egyházi intézményt vizsgáltak, így három katolikus, hat református és további hat egyházi iskolát.

Közoktatás Edupress

Ábécésorrend alapján döntöttek a felvételizőkről

Elolvasom

Több középiskolában azonos pontszám esetében az ábécésorrend alapján döntötték el, hogy ki jut be az adott intézménybe, miközben az iskolák 15 százalékában az intézményi felvételi tájékoztató nem tartalmazta a felvételi követelményeket - írja az Oktatási Hivatal (OH) jelentése alapján a Magyar Nemzet. A 2009. november 2. és 2010. április 30. között vizsgált iskolák csaknem hetven százaléka követett el valamilyen szabálytalanságot a középfokú felvételi során.

Közoktatás Edupress

A Legfelsőbb Bírósághoz fordul a szegregálással vádolt iskola

Elolvasom

A Legfelsőbb Bírósághoz fordult az a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola, melyet korábban az oktatási tárca, másodfokon pedig a Fővárosi Bíróság is elmarasztalt hátrányos helyzetű diákok szegregálása miatt - írja az Index. Az Oktatási Hivatal (OH) először kétszázezer forintos büntetést rótt az önkormányzatra, amiért több roma diákot egy osztályba különítettek el, majd további nyolcszázezer forintos büntetést az egyenlő bánásmód megsértése miatt határoztak meg.

Közoktatás Eduline

"Szüzességet fogadtam az apámnak"

Elolvasom

Normális dolog-e az, ha egy 12 éves lány az apja kezét fogva arra esküszik fel, hogy házasságig nem fog szexuális életet élni? Amerikában a különböző szüzességi mozgalmak olyannyira népszerűek, hogy már komoly politikai, szociológiai vitákat korbácsolt az önkéntes szexmegvonás. Egy most megjelent tanulmány viszont állítja: a fogadalmat tevő fiatalok és "normális" társaik lényegében ugyanolyan életet élnek, tehát nem kell túl komolyan venni az ünnepélyes eskütételt

Közoktatás Eduline

13 diákot lőttek agyon egy mexikói városban

Elolvasom

Egy fegyveres banda lelőtt vasárnap tíz embert egy bárban, a mexikói Torreon városában, további 11-et pedig megsebesített - közölték a hatóságok. Az eset alig néhány órával azután történt, hogy egy másik banda agyonlőtt 13 diákot egy házban, amelyben mulatoztak Ciudad Juárez városban.

Felsőoktatás Eduline

Érettségi után egy év szabi

Elolvasom

Mit csinál az, aki befejezte a középiskolát de semmi kedve rögtön belevetni magát az egyetemi/főiskolai életbe? Kivesz egy év szabit és utazgat a világban. Aki nem érti miről van szó, az valószínűleg nem egy felső-középosztálybeli angol család sarja, de nem kell kétségbeesni, nálunk is kezd elterjedni valami hasonló.

Közoktatás Eduline

Ellenőrzés tételsor

Elolvasom

Ellenőrzés kialakulása, fejlődése, ktgvetési ellenőrzés - kidolgozott tételek (30 A, B tétel) - terjedelem: 61 oldal - itt készült: Mérlegképes Könyvelői Tanfolyam