Felsőoktatás Csik Veronika

Megszületett a döntés: 2021-ben is kapnak nyelvvizsga-amnesztiát az egyetemisták

Elolvasom

Szerdán döntött a kormány: idén is kapnak "felmentést" azok, akik a járványhelyzet miatt nem tudták megszerezni a diplomához szükséges nyelvvizsgát. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) korábbi becslése szerint idén 20-25 ezer végzős egyetemistának gyűlt meg a baja a nyelvtanulással - ők a "nyelvvizsga-amnesztia" nélkül nem kapnák meg a diplomájukat.

Felsőoktatás Tóth Alexandra

Védettségi igazolvánnyal, vendégek nélkül: az idei diplomaosztókat már megtartják az egyetemek

Elolvasom

Szigorú szabályok mellett, de idén megtartják a diplomaosztókat az egyetemek – az ünnepségekre csak azok a végzős hallgatók mehetnek el, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást. Több felsőoktatási intézményben a napokban kell regisztrálni a diplomaosztókra, több ezer egyetemista azonban még mindig nem tudja, nyelvvizsga nélkül is átveheti-e majd az oklevelét, a kormány ugyanis még mindig nem döntött az átmeneti enyhítésről.

Nyelvtanulás Csik Veronika

25 ezer diploma ragadhat benn az egyetemeken, ha nem lesz újabb nyelvvizsga-amnesztia

Elolvasom

Idén is adjanak nyelvvizsga-amnesztiát a végzős egyetemistáknak és főiskolásoknak – ezt javasolja az innovációs minisztériumnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szervezet becslése szerint akár 25 ezer diploma is bennragadhat a nyelvvizsga hiánya miatt, a hallgatók egy része ugyanis nem tudta megszerezni a bőrkötétes bizonyítványt – márciusban a nyelviskolák és a nyelvvizsgaközpontok is bezártak, sokáig csak online órákat és vizsgákat tarthattak.

Felsőoktatás Csik Veronika

Idén nem lesz nyelvvizsga-amnesztia, nem változtat a szabályokon a minisztérium

Elolvasom

Nem tervezi a kormány, hogy nyelvvizsgamentességet ad az idén végző hallgatóknak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Eduline kérdésére. Több ezren követelik petícióban, hogy a kormány - a járványhelyzet miatt - idén is adjon felmentést azoknak, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudják majd átvenni diplomájukat.

1 2 3 4