Érettségi-felvételi Eduline

Macskákról szóló prezentációt is kell készíteniük a középszinten érettségizőknek informatikából

Elolvasom

Reggel 8-kor elkezdődött a középszintű informatikaérettségi. A diákoknak többek között a tűzgyújtás szabályaival kapcsolatos szövegszerkesztési feladatot, illetve macskákról szóló prezentációt is kell készíteniük a gyakorlati vizsgán. A mai informatika érettségi szakmai támogatását, köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Érettségi-felvételi Tóth Alexandra

Szövegszerkesztés, adatbázis-kezelés, weblapkészítés - informatikával folytatódnak az érettségik

Elolvasom

Reggel 8-tól a középszintű informatikaérettségivel indul a pénteki vizsganap. Összeszedtük, milyen feladatok lesznek, hány pontot kaphattok egyes vizsgarészekre és mennyi ideig fog tartani az érettségi. A mai informatika érettségi szakmai támogatását, köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Érettségi-felvételi Csik Veronika

Kémiaérettségi után: milyen tudásra lesz szükség az egyetemen?

Elolvasom

Nemrég ért véget a kémiaérettségi, a diákok többsége emelt szinten írásbelizett, hiszen az orvosi és a gyógyszerészképzés beugrója is ez a vizsga. Az egyetemen más kémiai témakörökön lesz a hangsúly, mint a középiskolában – erről kérdeztük Dr. Fittler Andrást, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának dékánhelyettesét. A kémia érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.

Érettségi-felvételi Tóth Alexandra

Van olyan szak, ahova a bejutáshoz kémiából és bioszból is kötelező az emelt szintű érettségi

Elolvasom

A felvételi követelménynek továbbra is része az emelt szintű érettségi (alap és osztatlan mesterképzés esetében) – vagyis legalább egy tárgyból minden felvételizőnek kötelező ilyen vizsgát tennie. Sőt, olyan képzés is van, ahol két vizsgatárgyból is emeltezni kell a bejutáshoz, méghozzá nem is akármiből: biológiából és kémiából.

Érettségi-felvételi Eduline

Szervetlen és szerves kémiai periódusos rendszerrel - ilyen lesz a mai kémiaérettségi

Elolvasom

Reggel 8 órától kémiából, délután 14 órától pedig földrajzból vizsgáznak az érettségizők. De mégis hogyan fognak kinézni a feladatlapok? Milyenek a pontszámítási szabályok, és mennyi idő lesz a feladatsorokra? Összeszedtünk mindent, az első vizsgáról. A kémia érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.

1 2 3 4 5 6 7
67