Tizenkét pedagógus mondott fel a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

8

Tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban – van olyan osztály, amely az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

Forrás: Google Maps

Az Eduline-t egy szülő tájékoztatta arról, hogy a gimnázium tanári karából a nyár folyamán tizenketten mondtak fel. A távozó pedagógusok zöme már nyáron közölte, hogy máshová megy dolgozni, de olyan kolléga is volt, aki a tanév megkezdését követően mondott fel – ezt egy, a neve elhallgatását kérő, jelenleg is az iskolában dolgozó tanár is megerősítette. A legtöbben a XXII. kerület más iskoláiban helyezkedtek el, de mentek tanárok a Kempelen Farkas Gimnáziumba, a Szent Imre Gimnáziumba és a Piarista Gimnáziumba is.

hirdetés
hirdetés

Információink szerint az iskola igazgatója kijelentette, hogy élni fog a két hónapos felmondási idő „ledolgoztatásával”, vagyis vannak olyan pedagógusok, akik emiatt jelenleg még a gimnáziumban tanítanak – hiszen míg a helyükre nem tudnak új kollégát felvenni, addig is meg kell tartani az órákat.

Feszült a helyzet?

Az Eduline-nak nyilatkozó szülők elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzet miatt, szerintük ugyanis a tanárok eddig is nehezen tudtak vele együtt dolgozni. Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította.

„Több szülő a Facebookon kért segítséget, és több csoportban is megjelentek az iskolával kapcsolatos posztok. Sokan arra kíváncsiak, hogy melyik iskolába érdemes átvinni a gyereket” – mesélte az Eduline-nak egy érintett szülő. „Elmentek az iskolából olyan tanárok is, akik miatt a gyerekeknek érdemes volt az intézménybe járni, most már ez sincs” – tette hozzá.

Megkerestük Manolovitsné Erdőközi Orsolyát is, mit gondol a kialakult helyzetről, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz kérdéseinkre.

Változtathatnak a pedagógusok minősítési rendszerén?

Az elmúlt években a kormány a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógusbér-emelést hajtotta végre - hangoztatta Bódis József oktatási államtitkár, aki azt is hozzátette, hozzányúlnak a pedagógusok minősítési rendszeréhez. Az államtitkár sajtótájékoztatóján kifejtette: a folyamat 2013-ban kezdődött, 34 százalékos emeléssel, majd ezt követően minden évben 3,5 százalékkal nőttek a bérek, és összesen 50 százalékkal bővültek a kerestek.

hirdetés

Hozzászólások (8) , melyek közül a legfrissebbek:

WAttila

az előzmények 2015-böl... (mindkét politikai oldal írása)
http://nol.hu/belfold/visszatamadnak-a-budaisok-1548979
https://pestisracok.hu/budai-nagy-antal-gimi/

motollart

Amikor én odajártam - több, mint 10 éve -, Ő volt azon kivételes tanárok egyike, akik miatt érdemes volt odajárni. Az egész osztály imádta, és nem csak azért mert páratlan intelligenciával rendelkezett, és jó humora volt. Nem tudom mi történt, de nem annyira tudom felfogni, hogy ekkorát változhat egy ember.

WAttila

Az a baj, hogy nem értem a hozzászólásodat. Leírhatnád te hogy látod ezt a 2015 óta tartó ügyet. Én azt gondolom, hogy erő felmutatásával lehet változást elérni, ezt az erőt a szülők maximum támogatni tudják, de felmutatni csak az ott dolgozók. Most amikor mindenhol tanár hiány van könnyű máshol elhelyezkedni akkor nem áldozat kilépni. 2015-ben ez azért jelentett volna valamit. Amúgy tényleg viccess vagyok, de sajnos ebben a témában nem tudok viccelni , inkább csak szomorkodni.

"....időben kiállni azért az igazgatóért aki valóban oda tartozik..." - komolyan ezt nem gondolhatod! Vicces fiú lehetsz, kedves druszám!

"....időben kiállni azért az igazgatóért aki valóban oda tartozik..." - komolyan ezt nem gondolhatod! Vicces fiú lehetsz, kedves druszám!

WAttila

Tisztelet a kilépő tanároknak de ezt kicsit hamarabb kellett volna, időben kiállni azért az igazgatóért aki valóban oda tartozik és mindenkinek a tiszteletét kivívta a munkájával.
Persze ezt a fidesz igazgatónőt mindenképpen el kellene távolítani, hony legalább több kárt ne okozzon.

Az intézményvezetőt (nem igazgatót, munkáltatói joggal nem rendelkezik!) bizonyos Manolovitsné Erdőközi Orsolyát testi-lelki jó barátnéja, egykori évfolyamtársa bizonyos Czunyiné Bertalan Judit (ld. még ex EMMI államtitkár, ex Komárom-Esztergom Megyei Kormánymegbízott, stb.) nyomta be ebbe az állásba minden más autentikus fórum tiltakozása és ellen-ajánlása ellenére.

Paraszt felkelés, mint a névadó.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X