Tizenkét pedagógus mondott fel a budapesti gimnáziumban, de az államtitkár szerint nincs baj

4

Nincs baj a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban - legalábbis így véli Rétvári Bence államtitkár. Ez az a középiskola, ahonnan a nyáron tizenkét pedagógus távozott.

Forrás: Google Maps

Ahogy korábban megírtuk, tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban – van olyan osztály, amely az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

hirdetés
hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Molnár Gyula MSZP-s országgyűlési képviselő tett fel írásbeli kérdést az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), arra volt kíváncsi, mit tervez a tárca a gimnáziumban kialakult helyzet megoldása érdekében.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elismerte, hogy 2018 nyarán tizenkét pedagógus közalkalmazotti jogviszonya szűnt meg az intézményben, ám úgy látja, a tanév zökkenőmentesen megkezdődött, "a szakos feladatellátás továbbra is biztosított, és zavartalanul folyik a tanítás".

A távozó tanárok közül egy fő nyugdíjba ment (a kolléga felmentési ideje szeptember 15-én járt le), 5 fő közös megegyezéssel távozott, 5 fő áthelyezését kérte másik iskolába és 1 fő távozott lemondással - írja az államtitkár.

Hozzátette: augusztus 27. és szeptember 24. között 11 új pedagógus kezdte meg munkáját az iskolában, ebből 4 fő áthelyezéssel érkezett. A pedagógusok többsége nyáron vált munkahelyet, így ilyenkor előfordulhat, hogy nagyobb fluktuáció zajlik le egy intézményben - írta Rétvári Bence, aki szerint a tanulói létszám az elmúlt években nem csökkent, hanem emelkedett, népszerű mind a szülők, mind a diákok körében, és a pedagóguslétszám is emelkedett az elmúlt években.

Tizenkét pedagógus mondott fel a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

Tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban - van olyan osztály, amely az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Van még szufla??? Ezek rgymást múlják felül a hazugságokban!!!! Féltem az unokáimat, a jövőt illetően!!!!

Muszáj ezt mondania,mert ha a Orbán Basa (Mohács és a daliás idők)megtudja,hogy baj van, mérgében megint épített egy újabb stadiont,mert azt az örültet csak a pénz pocsékolás nyugtatja meg.

Muszáj ezt mondania,mert ha a Orbán Basa (Mohács és a daliás idők)megtudja,hogy baj van, mérgében megint épített egy újabb stadiont,mert azt az örültet csak a pénz pocsékolás nyugtatja meg.

Ez mondhatni bakfitty
Fogjuk fel úgy mint természetes fluktuációt
azkor máris + a helyzet.-...
barátilag
J.L.

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X