Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Sorban kosarazzák ki az egyházakat a budapesti iskolák

Két egyház három elutasítást is kapott a közelmúltban, miután jelezték szándékukat, hogy bizonyos iskolák fenntartói jogát átvennék. A szülők egyértelműen a váltás ellen álltak ki.

Forrás: Fülöp Máté

Nemrég mi is megírtuk, hogy hirtelen meglehetősen fellendült az egyházi kereslet a budapesti iskolák iránt.

hirdetés
hirdetés

A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusa például februárban jelentkezett be a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fenntartói jogáért.

Mivel a szülők már egy erről tartott fórumon indulatosan elutasították, hogy az iskola egyházi fennhatóság alá kerüljön, nem volt meglepő, hogy a csütörtökön zárult szavazáson a szülők 630-3 arányban leszavazták a kérvényt.

A sikeres átadás-átvételhez a szülők több mint felének kellett volna a váltás mellett voksolnia. Korábban szintén a szülői ellenállás gátolta meg, hogy egyházi kézbe kerüljön a józsefvárosi Deák Diák (őket a Hajdúdorogi Egyházmegye kereste meg), és a szintén VIII. kerületi Vajda Péter. Utóbbi két esetben az egyházak - látva a szülő ellenállást - maguk lépett vissza a szándékuktól.

(hvg.hu)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X