Galló Istvánné: rémisztő a kormány bejelentése

5

Az általános iskola évfolyamainak növelését nem utasítja el a PSZ, se a Tanítanék, de a kormány mostani bejelentésével nem értenek egyet.

Forrás: MTI Fotó: Mohai Balázs

Az ötlet nem rémisztő, az annál inkább, ahogyan ezzel előálltak - ezt mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

hirdetés
hirdetés

A PSZ vezetője szerint ők még a 10 osztályos általános iskolát is el tudnák fogadni, de az óvoda és iskola közti átmeneti évfolyamot - ami a kormány terve - nem tudják támogatni. Az is praktikus kérdés szerinte, hogy például hogy férnek el az iskolaépületekben a plusz évfolyam osztályai, mert könnyen az lehet a vége, mint a mindannapos testnevelésnek, amikor a folyosón tesiztek a diákok.

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom egyik vezetője elmondta, a CKP általá kiadott Kockás könyvben egyébként a tízosztályos általános iskola javaslata szerepel, ám részleteket ők sem ismernek, ezért szerintük 2019-ben még nem lehet ezt megfontoltan bevezetni.  A javaslatot "barkácsdöntésnek" nevezte.

 

Nem tudnak mit kezdeni a 9 osztályos általános iskola tervével az érdekvédők

Galló Istvánné szerint szakmai véleményt a kormány ötletére képtelenség megfogalmazni. A kérdésre, miszerint esetleg a kormány a szakmai érettségi körüli botrányról szeretné elterelni a figyelmet a hirtelen ötlettel, a PSZ elnöke azt mondta, "sokminden elképzelhető".

A PSZ elnöke szerint akár az is elképzelhető, hogy a kötelező óvodáztatás miatti férőhelyhiányt akarja a kormány megoldani az óvoda és az iskola közti alapozó évfolyam bevezetésével.

 

Megvan, mikor vezetik be a kilencosztályos általános iskolát

 

hirdetés
hirdetés