Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Galló Istvánné: rémisztő a kormány bejelentése

5

Az általános iskola évfolyamainak növelését nem utasítja el a PSZ, se a Tanítanék, de a kormány mostani bejelentésével nem értenek egyet.

Forrás: MTI Fotó: Mohai Balázs

Az ötlet nem rémisztő, az annál inkább, ahogyan ezzel előálltak - ezt mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

hirdetés
hirdetés

A PSZ vezetője szerint ők még a 10 osztályos általános iskolát is el tudnák fogadni, de az óvoda és iskola közti átmeneti évfolyamot - ami a kormány terve - nem tudják támogatni. Az is praktikus kérdés szerinte, hogy például hogy férnek el az iskolaépületekben a plusz évfolyam osztályai, mert könnyen az lehet a vége, mint a mindannapos testnevelésnek, amikor a folyosón tesiztek a diákok.

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom egyik vezetője elmondta, a CKP általá kiadott Kockás könyvben egyébként a tízosztályos általános iskola javaslata szerepel, ám részleteket ők sem ismernek, ezért szerintük 2019-ben még nem lehet ezt megfontoltan bevezetni.  A javaslatot "barkácsdöntésnek" nevezte.

 

Nem tudnak mit kezdeni a 9 osztályos általános iskola tervével az érdekvédők

Galló Istvánné szerint szakmai véleményt a kormány ötletére képtelenség megfogalmazni. A kérdésre, miszerint esetleg a kormány a szakmai érettségi körüli botrányról szeretné elterelni a figyelmet a hirtelen ötlettel, a PSZ elnöke azt mondta, "sokminden elképzelhető".

A PSZ elnöke szerint akár az is elképzelhető, hogy a kötelező óvodáztatás miatti férőhelyhiányt akarja a kormány megoldani az óvoda és az iskola közti alapozó évfolyam bevezetésével.

 

Megvan, mikor vezetik be a kilencosztályos általános iskolát

 

hirdetés

Hozzászólások (5)

Ha marad a 16 éves tanköteles kor, akkor akár általánosból kimaradhat a gyerek. Nem kell befogadó iskolákat kijelölni. Ha nincs kedve tanulni, nem kell. Helyes ez így?

A meg sem rendezendő olimpiához milliárdokért készítettek hatástanulmányokat!Az oktatás "reformjáról" ami kissé nagyobb horderejű az ország jövőjére nézve, nem készült egy sem.Egy problémát nem lehet úgy megoldani, hogy közben előidéznek egy újabbat!

Hol az a probléma,hogy egy osztályban 10-12-14 diák van csak, hol meg az a baj, hogy hol férne el az a plusz évfolyam, a több diák. Ha nincs az se jó, ha van az se jó!Én itt már nem értek semmit!

Kamupipőke

HofiRózsi áldásos tevékenysége nyomán iskolaéretlen kölyköcskék tömegeit kényszerítették suliba. Most aztán kapkodnak, koncepció, hatástanulmányok, társadalmi párbeszéd nélkül ötletelnek össze-vissza. De hogy minek?!

És akkor a TANKÖTELEZETTSÉGI kort is egy évvel megnövelik, vagy a KIS-GYEREKÉVEKBŐL vesznek el ?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X