Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Palkovics: a kormány nem döntött a 9 osztályos általános iskoláról

1

Úgy tűnik, két hétig élt a nagy terv.

Palkovics László oktatási államtitkár egy sajtótájékoztatón kapta meg a kérdést a kilencosztályos általánosról.

Az MTI erről így ír: Kérdésre a kilencosztályos általános iskolákról megjelent hírekről az oktatási államtitkár azt mondta: nincs ellentmondás. A Nemzeti alaptanterv (Nat) és a kilencedik osztály kérdése nem függ össze, a Nat bevezetését 2019-re tervezik, és a tartalmi fejlesztés el is kezdődött. A kilencedik osztály ettől független, bevezethető ezzel együtt, de ettől függetlenül is - jelezte. Kitért arra is, hogy a kilencedik osztályról a kormány első olvasatban tárgyalt, de nem döntött, ez egy megfontolandó alternatíva - közölte.

hirdetés
hirdetés

A fenti részt azért meletük ki, mert napra pontosan két héttel ezelőtt még arról számolt be az MTI, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter azt mondta, "fontos szakmai döntés született" a kormányülésen.

Nemrég a kormánypárti Magyar Idők írt arról, nincs konszenzus a bevezetésről a kormányban, majd Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára visszakozott egy sort.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Ezt már ép ésszel követni, nehéz lenne,ne azt alakitsátok át baszki, hanem az egészségügyet pl, mert az állapota fenomenális:((( A közlekedésé is de máris olimpiákat kellene rendezni, szórják a pénzt ezerrel, de nem lesz nyögdijad, hát mi az Uristen folyik itt??

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X