Palkovics: a kormány nem döntött a 9 osztályos általános iskoláról

Úgy tűnik, két hétig élt a nagy terv.

Palkovics László oktatási államtitkár egy sajtótájékoztatón kapta meg a kérdést a kilencosztályos általánosról.

Az MTI erről így ír: Kérdésre a kilencosztályos általános iskolákról megjelent hírekről az oktatási államtitkár azt mondta: nincs ellentmondás. A Nemzeti alaptanterv (Nat) és a kilencedik osztály kérdése nem függ össze, a Nat bevezetését 2019-re tervezik, és a tartalmi fejlesztés el is kezdődött. A kilencedik osztály ettől független, bevezethető ezzel együtt, de ettől függetlenül is - jelezte. Kitért arra is, hogy a kilencedik osztályról a kormány első olvasatban tárgyalt, de nem döntött, ez egy megfontolandó alternatíva - közölte.

hirdetés
hirdetés

A fenti részt azért meletük ki, mert napra pontosan két héttel ezelőtt még arról számolt be az MTI, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter azt mondta, "fontos szakmai döntés született" a kormányülésen.

Nemrég a kormánypárti Magyar Idők írt arról, nincs konszenzus a bevezetésről a kormányban, majd Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára visszakozott egy sort.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X