Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb fordulat: mégsem lesz kilencosztályos általános iskola?

3

Nincs egyetértés a kormányon belül a kilencosztályos általános iskola bevezetéséről - írja a Magyar Idők.

Forrás: Fülöp Máté

A lap úgy tudja: nincs konszenzus a kormányban arról, hogy szükség van-e az új iskolaszerkezetre. Ha lesz is egyetértés a reform szükségességéről, információik szerint akkor is csak később valósulhat meg. A Magyar Idők cikke azt is hozzáteszi: szakmai egyeztetés is kezdődne (a pedagógus-szakszervezetek, a Tanítanék és a Civil Közoktatási Platform is kifogásolta az elmúlt napokban, hogy nem volt semmilyen előzetes egyeztetés, a miniszter bejelentése váratlanul érte őket).

hirdetés
hirdetés

Ez meglepő fejlemény, Palkovics László oktatási államtitkár másfél hete ugyanis még úgy nyilatkozott: a 0. évfolyamot 2019-ről vezetnék be, egy e heti interjúban pedig részleteket is elárult a kilencosztályos általános iskoláról.

A tervek szerint az oktatási rendszer első nyolc éve három év óvodából, egy év alaposztályból – voltaképpen ez lenne a kilencedik osztály – és négy év alsó tagozatból állna.

 

Látszatreform, gumicsont a tanároknak - ezt gondoljátok a 9 osztályos iskoláról

 

Döntöttek, jön a 9 osztályos iskola: 6 dolog, amit már most tudunk az újításról
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

nem-ek

Zajlik már a választások előtti tesztelése az embereknek, mi veri ki a biztosítékot, hopp ez-az nem lesz jó, na dobjunk be más ötletet?!

nem-ek

Katasztrófa ami itt folyik!!! Ötletelések, közben folyamatos rombolás megy az oktatásban (is). S még csodálkoznak, hogy a pedagógusoknak elege van mindebből?! A minősítések, tanfelügyeletek már csak hab a tortán.Ki fog itt tanítani 5-10 év múlva?

32100

Mindenesetre sikeresen elterelték a figyelmet a szakgimnáziumi ügyekről.Úgy tűnhet, mintha azokat megoldották volna közben, de minden úgy maradt, ahogy volt. Ordítanak a problémák, csak éppen nem hallja meg senki, akinek lehetősége lenne változtatni.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X