Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Olyan állapotban van az iskola, hogy a szülők a közelébe se akarták engedni a gyerekeket

3

Harmadik világbeli állapotok uralkodnak egy Heves megyei községben. A tornateremben tilos labdázni, a szennyvíz pedig néha elönti az udvart.

Forrás: heol.hu/Kosrós Viktor

A heol.hu szerint a település legrosszabb állapotban lévő épülete a helyi általános iskola Tarnazsadányban.

hirdetés
hirdetés

Az utóbbi 60 évben csak kisebb felújításokat engedhetett meg az iskola, legutóbb pedig 2013-ban fejleszthettek. Akkor az informatikai fejlesztések mellett három tanteremben cseréltek padlót.

„A vizesblokk borzasztó állapotban van, a szülők szeptemberben nem is akarták engedni a gyerekeket emiatt. Ígéreteket már kaptunk a fenntartótól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), és ezek szerint a munkálatokat már 2014 decemberében el kellett volna kezdeni. Azóta csak várunk..., egyre fogyó türelemmel” – mondta a lapnak Dobi István polgármester.

Nemrég egy szentesi gimnázium hihetetlen állapotáról írtunk. A szegedi egyetemisták pedig már tüntettek is az egyik épület miatt.

A mindennapos testnevelést az iskola egy korábbi tanteremben oldja meg. A helyiséget tornateremmé alakították, de nyilván is nagyon szűkös. Labdával nem játszhatnak a gyerekek itt, mert nem merik vállalni, hogy a leszakadó vakolat ráesik valakire.

A mosdó külön épületben van, és a képek alapján elképesztő állapotban. Bár nemrég kifestették, ez sokat nem javított az omladozó helyiségen. Nemrég egy villanykörte kiégett, és hetekbe telt, mire kicserélték. Néha a szennyvíztől megtelik a derítőgödör, és akkor az udvart önti el – mondta el az igazgató a lapnak.

A lap megkereste a Klik helyi tankerületét, de eddig még nem kaptak választ.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Lesták Róbert

Bedeszkázott ablakok ? És vajon azok mitől törtek ki ? Láttam már pár elhanyagolt épületet, de az ablakok mind épek voltak, vagy legalábbis nem volt minden egyes ablak kitörve. Menjenek már el ebbe a községbe, és meglátják, hogy minden le van amortizálva, szándékosan megrongálva. És vajon kik élnek ott többségben ? Tibor G. a magyar reformok szándékos rongálás mellett tényleg nem tudnak működni. Az önkormányzatnak meg miből lenne pénze ? A sok ott dolgozó vállalkozótól ? Meg kell kérdezni egy onnan elszármazó dolgozó embert, hogy neki mi a véleménye a falujáról.

Kocsis Ferenc Vilmos

Az önkormányzat nem gondolt rá, hogy saját gyermekein segítsen egy-egy szippantással, munkával? Rúgják farba a polgármesterüket és a falu is szégyenkezhet, lusta nem törődöm népség!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X