Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ilyen is van: visszavágyik a Klikhez egy iskola

Visszakéri a sajóládi képviselő-testület a település iskoláját az egri főegyházmegyétől - írta az Észak-Magyarország kedden.

Forrás: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap cikke idézi a fideszes Pozbai Zoltán polgármestert, aki szerint az iskolában katasztrofális a hangulat, a szülők többsége pedig el akarja vinni gyermekét más település oktatási intézményébe.

hirdetés
hirdetés

A település önkormányzata ez év elején kérdezte meg a szülőket, akarják-e, hogy visszakerüljön az iskola a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) fenntartásába és az önkormányzat működtetésébe, és miután a szülők döntő hányada igennel szavazott, a testület úgy döntött, visszakéri az iskolát az egri főegyházmegyétől.

A kérvényt beadták az egyházmegyéhez és a Klikhez is, ha megszületik a határozat, azt az emberi erőforrások miniszterének kell majd jóváhagynia - olvasható a napilapban.

A lap szerint a sajóládi iskola 2013 decemberében "igazolt át" az egyházhoz a Kliktől.

Eddig pont az ellenkező irányú elvándorlás volt jellemző, többségében az egyházi fenntartásban találták meg a megoldást az iskolák, akiknek elegük lett a Klikből.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X