Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fogalmuk sincs az igazgatóknak, mi lesz velük

Sok iskolaigazgató szerint nem változott a Klik a tanárlázadás kitörése óta, de sokak szerint készségesebbé vált a fenntartó. Csak a bizonytalanság biztos.

Forrás: pixabay.com

Nem tudják az intézményvezetők sem, mi lesz a Klikkel – ebben a cikkünkben épp ma foglalkoztunk azzal, hogy valószínűleg a kormány sem nagyon -, de egyesek már érzékelnek változást – erről számol be a Népszabadság.

hirdetés
hirdetés

Egyesek szerint a Klik „figyelmesebbé, készségesebbé, rugalmasabbá” vált az utóbbi hetekben.

Nem mindenki látja azonban a változást – ez alighanem tankerülettől függhet. Egy igazgató a következőket mondta a lapnak: „A Klik alapvetően ugyanolyan fenyegető, mint eddig volt. Bekérték például a diáktüntetéses nap, február 29-e létszámjelentéseit, de olyan fenyegető légkörben, hogy nem lehet tudni, számíthatnak-e személy szerinti retorzióra azok az intézményvezetők vagy osztályfőnökök, akiknél feltűnően nagy volt aznap a hiányzás.”

Korábban írtunk arról, hogy több panasz is érkezett, hogy listázták a sztrájkoló diákokat.

Abban azonban az enyhülés jeleit látó vezetők is egyetértettek, hogy a bizonytalanság nő. A lap szerint Ritter Attila, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium igazgatója sem tudja, milyen változásokra kell felkészülnie, pedig ő is tagja a Köznevelési Kerekasztal foglalkoztatási munkabizottságának.

Ma reggel írtunk arról, hogy egyelőre nem látszik, mitől lesz jobb az új Klik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X