Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fogalmuk sincs az igazgatóknak, mi lesz velük

Sok iskolaigazgató szerint nem változott a Klik a tanárlázadás kitörése óta, de sokak szerint készségesebbé vált a fenntartó. Csak a bizonytalanság biztos.

Forrás: pixabay.com

Nem tudják az intézményvezetők sem, mi lesz a Klikkel – ebben a cikkünkben épp ma foglalkoztunk azzal, hogy valószínűleg a kormány sem nagyon -, de egyesek már érzékelnek változást – erről számol be a Népszabadság.

hirdetés
hirdetés

Egyesek szerint a Klik „figyelmesebbé, készségesebbé, rugalmasabbá” vált az utóbbi hetekben.

Nem mindenki látja azonban a változást – ez alighanem tankerülettől függhet. Egy igazgató a következőket mondta a lapnak: „A Klik alapvetően ugyanolyan fenyegető, mint eddig volt. Bekérték például a diáktüntetéses nap, február 29-e létszámjelentéseit, de olyan fenyegető légkörben, hogy nem lehet tudni, számíthatnak-e személy szerinti retorzióra azok az intézményvezetők vagy osztályfőnökök, akiknél feltűnően nagy volt aznap a hiányzás.”

Korábban írtunk arról, hogy több panasz is érkezett, hogy listázták a sztrájkoló diákokat.

Abban azonban az enyhülés jeleit látó vezetők is egyetértettek, hogy a bizonytalanság nő. A lap szerint Ritter Attila, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium igazgatója sem tudja, milyen változásokra kell felkészülnie, pedig ő is tagja a Köznevelési Kerekasztal foglalkoztatási munkabizottságának.

Ma reggel írtunk arról, hogy egyelőre nem látszik, mitől lesz jobb az új Klik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X