Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A mosdónál sokkal nagyobb gondok vannak a tarnazsadányi iskolában

A Népszabadság felkereste azt a tarnazsadányi iskolát, aminek a mosdójáról cikkezett a hazai sajtó kedd óta.

Forrás: pixabay.com

Öcsödi Kiss József igazgató a lapnak elmondta, nagyon ideges lett, mikor meglátta a híradásokat iskolájáról, mert szégyellte, hogy emiatt lettek ismertek.

hirdetés
hirdetés

Ugyanakkor azt is elmondta, a nyilvánosság miatt „kinyíltak olyan kapuk, amelyek korábban nem".

Mint tegnap megírtuk, miután a képek bejárták az országot, a helyi tankerület megígérte, felújítják a mosdót és idővel tornatermet is kap az iskola.

A tarnazsadányi iskola gondjairól itt számoltunk be először.

Az ugyanakkor tévesen szerepelt a híradásokban, hogy szennyvíz önti el időnként az udvart, valójában a belvíz okoz gondot, de az az egész környékre jellemző probléma.

A pályázati pénzek segítenek fenntartani az épületet úgy, ahogy. Az omladozó falak ellenére viszont van elektronikus tábla az osztályokban.

Az iskola minden tanulója roma egyébként, a nem romák a szomszéd település iskolájába hordják a gyereküket. Az iskolában sokkal nagyobb gond, hogy óriási a lemorzsolódás, sok gyerekre csak a közmunka vár.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X