Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Klik: nem íratták össze a hiányzók nevét, senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés

A Klik állítja, nem kérte az iskolákat arra, hogy küldjék el a hiányzók névsorát.

Forrás: Facebook

Miután megtudtuk, hogy egy budapesti iskolában összeírták a hétfőn sztrájkoló tanulókat, illetve arról is lehetett hallani, hogy ezeket esetleg a helyi tankerület kérte be, megkerestük az ügyben magát a Kliket is.

hirdetés
hirdetés

Kíváncsiak voltunk, kértek-e adatokat az iskoláktól, illetve ha igen, mihez kezdenek ezekkel.

A központ a következő választ juttatta el az Eduline-hoz:

„A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem kérte és soha nem is fogja kérni az intézmények vezetőit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek az iskolába.

Egy gyermeket sem érhet hátrányos megkülönböztetés azért, mert nem vett részt a hétfői oktatáson. A KLIK kiemelt feladatának tartja a gyermekek érdekeit érvényesíteni, a folyamatos oktatást biztosítani és egyenlő esélyt teremteni a köznevelésben résztvevő diákjai és pedagógusai számára.”

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X