Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Százak tüntettek a Telekinél az igazgató mellett

Több száz tüntető vonult fehér virágokkal és szalagokkal a budapesti Teleki Blanka Gimnázium mellé, hogy támogatásukról biztosítsák az iskola vezetését. Pukli István igazgató a Kliktől kapott levelet, amiben arra kérte a fenntartó, hogy mindössze pár óra alatt számoljon be dokumentumokkal arról, hogy mindenkit tájékoztattak-e az óraelmaradásokról, mikor a miskolci tanártüntetéshez csatlakoztak.

Pukli István igazgató a Teleki kapujában.
Pukli István igazgató a Teleki kapujában.
Forrás: Túry Gergely

Két sávot is le kellett zárni a zuglói Teleki Blanka Gimnázium mellett, mert olyan nagy tüntető tömeg jelent meg péntek késő délután az iskola mellett, akik Pukli István igazgató melletti szolidaritás jegyében vonultak ki fehér virágokkal. A virágok az egész kerítést beborítják.

hirdetés
hirdetés

A tüntetésre ellátogatott Karácsony Gergely zuglói polgármester, beszédet mondott a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik tanára, valamint Pilz Olivér miskolci hermanos tanár levelét is felolvasták a tüntetők. A kölcseys tanár beszédében visszautasította a stílust, amiben a tanárokkal beszélnek a közelmúltban, valamint az olyan jellegű támadásokat, ami Pukli Istvánt és a Telekit érte. A hvg.hu szerint Pilz levelében egy modern Don Quijoténak nevezte Puklit, hozzátéve, hogy "Nem szabad félni." Puklis István megjelent, de nem szólalt fel a tüntetésen.

Forrás: Túry Gergely

Kálovics Enikő, a Független Diákparlament tagja is felszólalt, aki arra biztatta a szülőket, hogy február 29-én a tiltakozást támogatva ne engedjék iskolába a gyerekeiket (a tanárok nem sztrájkolhatnak teljes tanítási napokat - a Szerk.).

További cikkeink a témában
Ellenőrzőbe írt üzenettel tiltakozik egy szülő
A Klik nem nézi jó szemmel, ha órák maradnak el tüntetés miatt
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X