Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már jövőre megújulhatnak a tantervek

Palkovics László szerint sok iskola nyertese a központosításnak. Jövőre már új tanterv szerint indulhat el a tanév.

Forrás: Túry Gergely

Palkovics László, az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán este azt mondta, a 2013-as állami fenntartás előtt sok helyen nem tudták fenntartani az intézményeiket.A kisebb, vidéki iskolák az új rendszer nyertesei, de elismerte, vannak, akik nehezebb helyzetbe kerültek.

hirdetés
hirdetés

Az interjúban elmondta, hogy a tantervek felülvizsgálatát fél évvel előre hozták, és nem kizárt, hogy jövő tanévre már megújulnak a tantervek.

Átnézné emellett az átmeneteket az egyes oktatási szinteknél és meghatározna készség-, kompetenciaszinteket is - közölte és utalt a felsőoktatásban bevezetett kompetenciamérésre.

Kapcsolódó cikkek

Ezzel a videóval hív tüntetni a PSZ

Máris szakadnak a tiltakozók?

A hermanosoknak kevés volt a kerekasztal

Heteken belül lefejezhetik a Kliket

Az államtitkár úgy látja, a tanár elsődleges dolga a tanítás, és ezért az a cél, ne kötelezzék felesleges adminisztrációra – ezt egyébként a tiltakozó pedagógusok is így látják.

Kitért arra is, hogy jelenleg 900 olyan vállalkozás van, amelyik pedagógus-továbbképzéssel foglalkozik, és ebből ma csak kismértékben részesülnek az egyetemek. Miért nem csinálják ott? - tette fel a kérdést. Palkovics - aki hozzányúlna a pedagógusképzés tartalmához is - szerint az fontos, hogy az egyetemek legalább olyan helyzetben legyenek, mint ezek a cégek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X