Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már ketté is szakadt a tiltakozók tábora? Mindenképp lesz tüntetés szombaton

8

Kedd délután mindenki elégedettnek tűnt, a kerekasztal résztvevői meglepően pozitívnak tűntek mindkét oldalon, és eredményesnek ítélték a megbeszélést. Ennek ellenére a szervezőkben fel sem merült, hogy ne tartsák meg a szombatra tervezett tiltakozást a Kossuth téren. Sőt, a telekis igazgató és a hermanos közalkalmazotti tanács elnöke gyakorlatilag elhatárolódott a tárgyalásokkal elégedett hermanos igazgatótól. Máris szakadnak a tiltakozók?

Forrás: Túry Gergely

A keddi köznevelési kerekasztal utáni sajtótájékoztató váratlanul kedélyesre sikerült, de úgy tűnik, hogy a tanárlázadás résztvevőit nem nyugtatta meg maradéktalanul a megbeszélés. Mendrey László, a PDSZ elnöke ugyan csak annyi pozitívumot tudott felhozni, hogy nem mondtak semmire nemet a kormány részéről, Madarász Péter, a Herman igazgatója már eredményesnek nevezte a megbeszélést.

hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, a legtöbben mégsem elégedettek annyira. A Pedagógusok Szakszervezete előre jelezte, nem megy el a kerekasztalra, mivel amúgy is köteles leülni velük a kormány pénteken. Erről tegnap adtak részletesebb tájékoztatást.

A PSZ tagja a Pedagógusok Sztrájkbizottságának, ami tavaly december óta háromszor folytatott szakértői szintű egyeztetéseket a kormánnyal a legégetőbb problémák megoldása érdekében. Ennek lezárása kerül sor pénteken egy plenáris ülésen, ahol az is eldőlhet, lesz-e munkabeszüntetés.

A tanárlázadás legfrissebb hírei

Lefejezik a Kliket, az elnök is mehet

Épp csak a diákokról feledkeztek meg

Hoffmann Rózsa szerint a tanárok jajgatnak csak

Ezért írhatták tegnap, hogy„megütközéssel fogadták a hírt, hogy a folyamatban lévő tárgyalások befejezése előtt új egyeztető fórumot indított” a kormány. Emiatt nem volt hajlandó a legnagyobb szakszervezet leülni kedden az EMMI által szervezett kerekasztalhoz.

Tegnap szerkesztőségünkhöz is eljutott az a közlemény, melyet Törley Katalin, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, Pilz Olivér, a miskolci Herman KT-elnöke és Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója jegyez.

A levél szerint Madarász a saját nevében nyilatkozott, az nem tükrözi a tiltakozáshoz csatlakozott több mint 737 intézmény álláspontját. Ezért arra biztatnak, mindenki menjen el a szombati tüntetésre.

Ezt egyébként a pedagógusok sztrájkbizottsága, tehát végső soron a PSZ szervezi, de más ágazatok érdekképviseleti szervei is csatlakoztak.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (8) , melyek közül a legfrissebbek:

Bull Pit

István Péter! Teljesen igazad van! A barátom iskolájában pl. személyesen Gyurcsány jelent meg hóna alatt egy köteg kottával, két CIA ügynök kíséretében, és úszított a kormánynak az azonnali, az oktatást forradalmian megújító ígéretei ellen.

István Péter

Csak annyi történt, hogy a háttérben meghúzódó szervező ügynökök és a megbízó finanszírozók politikai hecckampányt akarnak és a megegyezés legkisebb hírére is begerjednek. Most is azonnal üzentek, hogy tessék csak tovább hőbörögni és idétlenkedni.

Tass Gyula

A pegagógusok a tárgyalásokon elkövették azt a hibát,hogy BŰNÖZŐKET inteligens,alapvető erkölcsi érzékkel rendelkező EMBERI LÉNYeknek tekintettek.Kérjük máskor tartsák eszükbe : fideszesekről van szó !!!

Bull Pit

Sebestyénné! Írtál Te már több hónapig portfóliót heti 15-20 órában, közben kijavítottál heti 200 dolgozatot, ja és úgy mellesleg tanítottál heti 25 órát napi 2-3 óra felkészülési idővel, nyomtattál otthon saját tonereddel és papíroddal havonta többszáz, néha ezer oldal feladatlapot? Végül azt kívánom Neked, és talán ez a legnagyobb átok, hogy ilyen iskolába járjon az, aki Neked kedves: a gyereked vagy az unokád. Bár lehet, hogy nincs, mert, ha lenne, akkor nem itt élnéd ki a tanárok szidalmazásával a saját elcseszett életed feletti gyűlöleted. Apropó, nem szoktál járni Graz-ba gyógykezelésre?
P.S. Engem nem az ellenzék hergel, hanem a Soros fizet.

Bull Pit

Kicsit bulvárízű a cím! Bár tényleg kettészakadtak: Madarászra és a többiekre.

Blanka-Esztella

Sebestyénné: Húzd már ki a nyelved a főnökeid seggéből.
Minden fórumon uszítasz a tanárok ellen, nyomoronc fidesznyik troll.

Sebestyén Péterné Mária

Ezek nem tárgyalni akarnak, hanem mindenáron hőzöngeni. Kilátszik a lóláb. Az ember nem gondolná, hogy ennyi buta pedagógus van, akik hagyják magukat hergelni az ellenzék által. Saját fejjel gondolkodni nem tudnak???!!!

Ágneslak

Ugy látszik nem ismerik még Orbánt. A kormánynak egy célja van: minél kevesebben legyenek a tüntetésen. Oszd meg és uralkodj elv.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X