Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A hermanosoknak kevés, ami a kerekasztalon történt

2

A Tanítanék Csoport, mely a Herman Ottó Gimnázium mellett kiálló közösséget képviseli, elégedetlen a Köznevelési kerekaszal tárgyalásán körvonalazódó tervekkel, szerintük a tárgyalás csak a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés leszerelésére irányult. A Hívatlanul Hálózat szerdai közleménye szerint egy cinikus látszatintézkedés volt a kerekasztal összehívása.

Forrás: Túry Gergely

A Tanítanék Csoport - melynek kezdeményezői a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete - elégedetlen az első Köznevelési kerekasztal eredményeivel. Meglátásuk szerint a jelenlévő szervezetek többsége nem kompetens a köznevelési kérdésekben, emellett "a valós döntéshozók és a szakértők távoltartása, valamint a témák szétaprózása illegitimmé teszik" szemükben az eseményt - írják szerdai közleményükben. A Hívatlanul Hálózat is közleményben reagált a tárgyalásokra, melyben cinikus látszatintézkedésnek nevezték a kerekasztalt, ahol a képviseleti arány a kormánynak kedvez.

hirdetés
hirdetés

A Tanítanék Csoport nem fogadja el a Kerekasztal "diktátum jellegű tárgyalási szabályait", mely a rendszerszintű változtatások elérésére alkalmatlan körülményeket teremt.

Kapcsolódó cikkek

A diákokról alig volt szó a köznevelési kerekasztalon

Hoffmann Rózsa szerint a tanárok csak jajgatnak

Ez történt az első közoktatási kerekasztalnál

A Független Diákparlament szerint megfeledkeztek róluk

Menekülnek a Kliktől az iskolák, az egyházban bíznak

Emlékeztettek célkitűzéseikre, mégpedig egy új köznevelési törvény megalkotására a szakma "valódi szereplőivel", jelenlegi rendszer toldozásában nem látnak megoldást - a kormány egyértelművé tette, hogy a Kliket megtartaná, csak átalakítva. Követeléseik között szerepel, hogy a jelenlegi 4,6 százalékos értékről 6 százalékra emelje a kormány az oktatásra fordítandó költségvetési forrásokat - a II. Orbán-kormány elején még 5,4 százalékon állt. Az oktató-nevelő munkát, illetve a diákok tanulását megnehezítő problémák azonnali kezelését várják a kormánytól.

A Tanítanék Csoport a fentiek miatt továbbra is ösztönzi a tanárokat, szülőket, diákokat és más támogatókat a fővárosi szombati tüntetéshez való csatlakozásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

kalkula

Szerintem is a tüntetéstől, sztrájktól stb..félnek, azért hozták létre ezt a kerekasztalt. A lovagok körbeülik, már csak Artúr király hiányzik.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X