Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Miskolcon tüntetnek a tanárok jövőhéten

Az EMMI szombati sajtótájékoztatója egyelőre nem ért célt, ugyanis tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezetének helyi szervezete Miskolcon. Az akcióhoz több érdekképviselet is csatlakozik.

Forrás: Túry Gergely

Fogadóóra címmel tartanak demonstrációt Miskolcon február 3-án, hogy kiálljanak a Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelében megfogalmazottak mellett – írja a Népszabadság.

hirdetés
hirdetés

A demonstrációt a PSZ szervezi, de a PDSZ, az Autonómok és a zeneművészek érdekképviselete is csatlakozik. A nol.hu szerint tárgyalások folynak még közlekedési és vasúti szakszervezetekkel.

Kapcsolódó cikkek

Lépett a kormány, ezzel hűtené a kedélyeket

Térképen a tiltakozó iskolák, Budapest és Miskolc vezet

Botrányos budai iskola tanári kara csatlakozott a hermanosokhoz

A tüntetés délután fél ötkor kezdődik, így a tanárok részt tudnak venni rajta a délután négyig tartó tanítás után. A szervezők szülőket és nagyszülőket is várnak a megmozdulásra.

Csabalik Zsuzsa, a PSZ miskolci titkárhelyettese a lapnak a szombati EMMI-sajtótájékoztatóról azt mondta, hogy nem oldja meg a rendszerszintű problémákat, ha most létrehoznak egy kerekasztalt. „Ismerjük már a taktikát, amivel megpróbálják kiénekelni a sajtot a szánkból” – mondta.

Czunyiné Bertalan Judit az adminisztratív terhek csökkenését, Balog Zoltán pedig egy kerekasztal létrehozását ígérte szombati tájékoztatójukon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X