Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Miskolcon tüntetnek a tanárok jövőhéten

Az EMMI szombati sajtótájékoztatója egyelőre nem ért célt, ugyanis tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezetének helyi szervezete Miskolcon. Az akcióhoz több érdekképviselet is csatlakozik.

Forrás: Túry Gergely

Fogadóóra címmel tartanak demonstrációt Miskolcon február 3-án, hogy kiálljanak a Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelében megfogalmazottak mellett – írja a Népszabadság.

hirdetés
hirdetés

A demonstrációt a PSZ szervezi, de a PDSZ, az Autonómok és a zeneművészek érdekképviselete is csatlakozik. A nol.hu szerint tárgyalások folynak még közlekedési és vasúti szakszervezetekkel.

Kapcsolódó cikkek

Lépett a kormány, ezzel hűtené a kedélyeket

Térképen a tiltakozó iskolák, Budapest és Miskolc vezet

Botrányos budai iskola tanári kara csatlakozott a hermanosokhoz

A tüntetés délután fél ötkor kezdődik, így a tanárok részt tudnak venni rajta a délután négyig tartó tanítás után. A szervezők szülőket és nagyszülőket is várnak a megmozdulásra.

Csabalik Zsuzsa, a PSZ miskolci titkárhelyettese a lapnak a szombati EMMI-sajtótájékoztatóról azt mondta, hogy nem oldja meg a rendszerszintű problémákat, ha most létrehoznak egy kerekasztalt. „Ismerjük már a taktikát, amivel megpróbálják kiénekelni a sajtot a szánkból” – mondta.

Czunyiné Bertalan Judit az adminisztratív terhek csökkenését, Balog Zoltán pedig egy kerekasztal létrehozását ígérte szombati tájékoztatójukon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X