szerző:
Eduline

Baski Attila, az Oracle munkatársa szerint jó kommunikációkészségre, kitartásra, logikus gondolkodásra és kreativitásra van szükség a mindennapi munka során

Egy átlagos munkanapom általában rövid megbeszéléssel kezdődik, melyben a kollégákkal vagy az ügyféllel egyeztetjük az aznapi elvégzendő feladatokat.
Ezek után kezdődhet a munka, amelyben az esetek nagy részében továbbra is fontos szerepet kap a csapatmunka, a többiekkel való kommunikáció. Egy informatikus munkája akkor izgalmas, ha mindennap új és érdekes feladatokat kap, és ha azt tudja mondani egy munkás hétköznap után, hogy megint alkotott valamit.

Egyértelmű volt, hogy ezt a szakmát választja?
Azt hiszem, nem mondok nagy titkot azzal, hogy manapság minden az informatika körül forog. Gyermekkorom egy viszonylag hosszú szakaszában kitartóan ragaszkodtam a matematikához, később pedig a Szegedi Tudományegyetem programtervező matematikus szakára jelentkeztem. A matematikában elsajátított logikai tudás komoly alapját képezte annak, hogy az informatikai pályát választottam, hiszen ez nagy mértékben hasznosítható a munkában nap mint nap .

Az Oracle, mint munkahely milyen lehetőségeket kínál a munkatársainak?
Azzal, hogy az Oracle-nél dolgozhatok, rengeteg olyan lehetőségem adódik, amelyek rövid és hosszú távon is hatással lesznek a karrieremre. Ösztönzik a nyelvtanulást, valamint a külföldi szakmai utak és a más országokban dolgozó kollégákkal kialakítható szakmai és emberi kapcsolatok lehetősége sem elhanyagolható előnyt jelent.

Mire van szükség ahhoz, hogy egy informatikus valóban sikeres legyen a szakmájában?
A legfontosabb képességek, amelyekkel egy informatikusnak rendelkeznie kell, a jó kommunikációkészség, kitartás, logikus gondolkodás és kreativitás.
Kommunikációkészségre az ügyfelekkel és a kollégákkal történő együttműködésben, kitartásra, logikára és kreativitásra pedig az elvégzendő feladatok megoldása során van szükség. És nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a sikerek eléréséhez ebben a szakmában folyamatosan fejleszteni kell a szakmai tudást is.

Az informatikai képzés és a szakma által kínált lehetőségeket az Informatikai Vállalkozások Szövetségének weboldala, a szuletettinformatikus.eu mutatja be részletesen.