szerző:
eduline/mti

Használjátok ki a nyári szünet utolsó napjait, és menjetek moziba - ehhez ajánlunk ma filmeket.

A Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds főszereplésével forgatott Sokkal több mint testőr című akciókomédia vette át a hétvégi kasszasikerlista vezetését Észak-Amerikában.

Az akcióvígjátékot pénteken több mint 3300 mozi kezdte játszani az Egyesült Államokban és Kanadában, vasárnapig 21,6 millió dollárért (5,6 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők.

Bár a Sokkal több mint testőr közepest kapott a kritikusoktól, az ugyancsak a hétvégén debütáló és elismerő kritikákkal illetett Steven Soderbergh-film, a Logan Lucky - A tuti balhé bevételeit mégis túlszárnyalta. Soderbergh krimivígjátékának főszerepeit Channing Tatum és Daniel Craig alakítja, de a két húzónév ellenére is csak 8,1 millió dollárt (kétmilliárd forintot) keresett a produkció a mozipénztáraknál.

A lista második helyére az Annabelle 2 - A teremtés című horror futott be 15,5 millió dollárral (négymilliárd forinttal). A legnagyobb közönséget vonzó első öt film közé még a második világháborús Dunkirk és A mogyoró meló 2. című animációs film jutott be, előbbi 6,7 millió dolláros (1,7 milliárd forintos), utóbbi 5,1 millió dolláros (1,3 milliárd forintos) hétvégi bevétellel.

Kétperces teszt: mennyire ismeritek a magyar filmeket?

Most kiderül, hogy mennyire vagytok filmrajongók, mert ez egy nagyon komoly filmes teszt. Vajon hány kérdésre tudjátok a választ?