szerző:
Eduline

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 18. rész: Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

©

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre összesen 5433-an kerülhetnek be, nappali képzésen 1857-en, esti és levelező munkarendben 3576-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől.

©

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hányan kerülhetnek be szeptembertől a METU-ra? Itt a válasz

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 17. rész: Budapesti Metropolitan Egyetem. A Budapesti Metropolitan Egyetemre összesen 7329-en kerülhetnek be, nappali képzésen 4485-en, esti és levelező munkarendben 2964-en, távoktatásban pedig 150-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől.