Hányan kerülhetnek be szeptembertől a METU-ra? Itt a válasz

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 17. rész: Budapesti Metropolitan Egyetem.

Forrás: metropolitan.hu

A Budapesti Metropolitan Egyetemre összesen 7329-en kerülhetnek be, nappali képzésen 4485-en, esti és levelező munkarendben 2964-en, távoktatásban pedig 150-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Felvi.hu

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hányan kerülhetnek be szeptembertől a Kaposvári Egyetemre?

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 15. rész: Kaposvári Egyetem. A Kaposvári Egyetemre összesen 1586-an kerülhetnek be, nappali képzésen 962-en, esti és levelező munkarendben 624-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől. Mit jelent a kapacitásszám?

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X