szerző:
Eduline

A mai napig készítik az ingujjba és szoknya alá csúsztatható kis cetliket az egyetemi hallgatók, de a fülhallgatós segítség is elterjedt lett. Sokan úgy gondolják, ha más rendszerben kellene tanulni, sokkal kevesebben jutnának el a puskázásig, mert feleslegessé válna.

Az okostelefonok és az okosórák korában egyre változatosabb módszereket találnak ki egyetemisták, hogy saját segédlettel menjenek be vizsgázni - derült ki az Átlátszó Oktatás felvételéből. A cetlire írás még mindig elterjedt, de olyan esetről is beszámolt egy hallgató, hogy szóbelin is sikerült puskázni egy fülhallgató segítségével, egyszerűen a fülére mondták a válaszokat kint ülő társai.

A témában ajánljuk

A legfelháborítóbb és a legtipikusabb csalások toplistája
Puskázásért börtön: ilyen szigorú a kínai felvételi
Hihetetlen trükköt eszelt ki, hogy sikerüljön a vizsgája: Nobel-díjat érdemelne

Megjegyezték, hogy vannak olyan tárgyak, hogy akármennyit tanulsz, sőt, puskázhatsz is, de megbuktatnak a végén. Ennek egyik oka szerintük, hogy az egyetemen lexikális tudást várnak el (ám évről évre nagyobb az ismeretanyag). Megoldást jelenthetne szerintük, ha jobban eltolódna a vizsgáztatás is a problémamegoldás felé, hogy szinte bármit használhassanak a hallgatók egy feladathoz, ahelyett, hogy definíciókat és képleteket kérnének rajtuk számon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!