Felsőoktatás Eduline

Kevesebben puskáznának, ha más lenne az oktatás

Elolvasom

A mai napig készítik az ingujjba és szoknya alá csúsztatható kis cetliket az egyetemi hallgatók, de a fülhallgatós segítség is elterjedt lett. Sokan úgy gondolják, ha más rendszerben kellene tanulni, sokkal kevesebben jutnának el a puskázásig, mert feleslegessé válna.

Felsőoktatás Eduline

Így buktatják le a csaló egyetemistákat: egész iparág épült a puskázásra

Elolvasom

Az amerikai Mississippi állam oktatási hatósága hosszú ideig nem talált ellenszert arra, hogy a középiskolás diákok az év végi záróvizsgák tesztlapjainak megoldásait mobiltelefonon továbbítják egymásnak. Elvégre több mint százezer tesztlap kitöltését nem lehet egyenként ellenőrizni. Ezért az állam egy technológiai céghez fordult: a vállalat számítógépen ellenőrzi a tesztlapokat, és kiválasztja azokat, amelyeken egyes kérdésekre olyan sokan válaszolnak egybehangzóan - jól vagy rosszul -, hogy az nem lehet véletlen. Az egyedüli magyarázat ilyen esetekben a puskázás lehet.

Felsőoktatás Eduline

Hogyan puskáznak az egyetemisták? A legnépszerűbb módszerek

Elolvasom

Valószínűleg a Közép-floridai Egyetem vizsgaközpontja az a hely, ahol a puskázás elleni harc frontvonala húzódik. Rágógumit például tilos bevinni a vizsgára: a rágással ugyanis leplezhető, ha egy diák - anélkül, hogy mobilját a füléhez tartaná - bluetooth-os kapcsolaton keresztül telefonál a termen kívül lévő segítőjének. A diákok által használt 228 számítógépet besüllyesztették az asztalokba, úgyhogy ha valaki megpróbálja lefényképezni a képernyőt - például egy tollba rejtett kamerával -, hogy segítsen egy később tesztet író barátjának, könnyen lebukhat.

1 2