Felsőoktatás Eduline

Az összes egyetem és főiskola gazdálkodását átvizsgálná a kormánybiztos

Elolvasom

A magyarországi felsőoktatási intézmények gazdálkodásának átfogó vizsgálatát javasolja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte azzal összefüggésben, hogy hivatala befejezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gazdálkodásának áttekintését.

Felsőoktatás Eduline

Közgazdász szakmai napokat tartanak a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

Március 8-án és 9-én ismét megrendezi a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata a Miskolci Közgazdász Szakmai Napokat: Radnai Péter, a Playboy volt főszerkesztője, Gerendai Károly, a Sziget, a Volt Fesztivál és a Balaton Sound főszervezője, valamint Bombera Krisztina műsorvezető mellett több piacvezető cég vezérigazgatója is előadást tart.

Felsőoktatás Eduline

ELTE: hiába vizsgálódik Budai Gyula, minden szabályt betartottak

Elolvasom

Nem szereztek be "méregdrága" autókat, és a több százmillió forintos üzemeltetési szerződéseket is a közbeszerzési előírások alapján kötötték meg - írja közleményében az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora. Az egyetem a sajtóból értesült arról, hogy az elszámoltatási kormánybiztos az ELTE gazdálkodását is vizsgálja.

Felsőoktatás Eduline

Japánban nem tréfálnak a vizsgán puskázókkal

Elolvasom

Napokon keresztül valóságos embervadászat folyt a szigetországban az ellen a diák ellen, aki a gyanú szerint mobiltelefonnal csalt az egyetemi felvételin. Csütörtök este végül elkapták a 19 éves fiút és jó eséllyel letöltendő börtönbüntetésre fogják ítélni.

Felsőoktatás Eduline

Két féléves mesterképzéssel mentenék meg a vidéki főiskolákat

Elolvasom

Magyarországon eddig ismeretlen, Németországban, Ausztriában és Hollandiában azonban évtizedek óta jól működő intézménytípus jöhet létre a következő években, ha az oktatási államtitkárság beépíti az új felsőoktatási törvény szövegébe azt a javaslatcsomagot, amelyet egy múlt heti felsőoktatási konferencián állítottak össze magyar és külföldi rektorok, oktatási szakemberek.

1
505 506 507 508 509
555