Felsőoktatás Eduline

Meddig jutottak a 2007-ben végzettek?

Elolvasom

Átlagosan három és fél hónap alatt helyezkednek el és 135 ezer forint nettó fizetésre számíthatnak ma a friss diplomások – írja az ezzel foglalkozó tanulmány. Azok a végzettek akiket megkérdeztünk, még ennél is biztatóbb dolgokról számoltak be.

Felsőoktatás Eduline

Facebook-megvonási kísérlet érdekes erdményekkel

Elolvasom

A közösségi oldalak folyamatos használata növelheti a stresszt, gyengíti a személyes kapcsolatokat és a súlyos függőknél alváshiányt is okozhat - közölte annak az amerikai egyetemnek az igazgatója, ahol kísérleti jelleggel egy hétre blokkolták a Facebook-hozzáférést a diákok számára.

Felsőoktatás Edupress

Tanszéket hoz létre Dunaújvárosban a Miskolci Egyetem

Elolvasom

Dunaújvárosban alapít kihelyezett tanszéket a Miskolci Egyetem. Az ISD Dunaferr Zrt. acélipari társaság támogatásával megvalósuló tervekről szeptember 17-énírták alá az együttműködést az intézmény és a társaság vezetői. A tanszék 2011. január 1-jén kezdi meg működését.

Felsőoktatás Eduline

Képek: a dalai láma a CEU-n

Elolvasom

Hétfőn a dalai láma, tíz évvel ezelőtti útjához hasonlóan ellátogatott a budapesti Közép-európai Egyetemre (CEU), ahol az intézmény diákjaival és oktatóival találkozott.

Felsőoktatás Eduline

Bajban vannak a nagy múltú brit egyetemek?

Elolvasom

A világ legjobb 200 egyeteméből 72 az Egyesült Államokban van, a brit intézmények pedig szépen lassan lemorzsolódnak – így lehetne röviden összefoglalni a Times Higher Education (THE) című brit felsőoktatási szakfolyóirat most publikált egyetemi rangsorát. Igaz, alig egy hete egy másik cég, amely korábban a brit lappal közösen készítette el a listát, még egészen más rangsorral rukkolt elő.

Felsőoktatás Eduline

Támadják a Szingapúrban terjeszkedő Yale-t

Elolvasom

A világ egyik legjobb egyetemének tartott Yale a Szingapúri Egyetemen alapít a saját neve alatt futó bölcsészkart, amit habár az ázsiai kormány finanszíroz, állítólag ígéretük van arra, hogy semmiféle politikai nyomás nem fogja érni az ott folyó oktatást.

Felsőoktatás Edupress

Költségvetési felügyelőt rendeltek ki a Műegyetemre

Elolvasom

Költségvetési felügyelőt rendelt ki szeptember 15-ei hatállyal a kormány többek között a BME-hez, Matolcsy György júliusi gazdaságpolitikai csomagja szerint az intézmény gazdálkodását és számláinak ellenőrzését végzi majd a felügyelő. A miniszter korábban elmondta: Franciaországban 20-25 százalékos megtakarítást értek el a felügyeleti hálózat bevezetésével - írja az origo.hu.

Felsőoktatás Edupress

Egy hónap múlva kezdődik a keresztféléves jelentkezési időszak

Elolvasom

Egy hónap múlva kezdődik a keresztféléves jelentkezési eljárás, az érdeklődők október 15-től pályázhatnak a meghirdetett szakokra. Egy hónapos jelentkezési időszakot követően január közepén derülnek ki a ponthatárok, és így az is, hogy ki kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait februárban. A tavalyi eljárás során mintegy hatezer jelentkezőből 4585 főt vettek fel az egyetemek és főiskolák keresztféléves képzéseire.

Felsőoktatás Edupress

A hálapénz miatt nem engedik a műtőasztalhoz a szakorvosjelölteket?

Elolvasom

Új jogszabállyal orvosolnák a magyarországi szakképzés bajait a rezidensek, amelynek eredményeként gyakornoki éveik alatt több időt töltenének betegellátással - olvasható a Magyar Hírlapban. A rezidens szövetség elnöke szerint több sebből vérzik a mostani rendszer, a szakorvosjelöltek például vélhetően a hálapénz intéménye miatt nem tudják kipróbálni magukat "élesben".

Felsőoktatás Eduline

Mesterképzések: döcögve haladnak

Elolvasom

Egyre népszerűbb a mesterképzés a felsőoktatásban, de az államilag támogatott létszámkeretet még az idén sem sikerült feltölteni - írja a HVG a mesterképzésekről szóló mellékletében.

Felsőoktatás Eduline

Vészesen nő a plagizáló diákok száma

Elolvasom

A skót Edinburgh Egyetemen, amely nem mellékesen évek óta előkelő helyen szerepel a világ legjobb intézményeit rangsoroló listán, néhány év alatt többszörösére nőt a kopipésztelő diákok száma. Az egyetem szerint mindez a rengeteg ázsiai diáknak köszönhető, akiknél ez a fajta „közös munka” elfogadott, bár a nyilvánosságra került esetek azt mutatják, ennél sokkal nagyobb problémáról lehet szó.

Felsőoktatás Eduline

Bankszámlák diákoknak: tanulópénz?

Elolvasom

Ingyenes számlavezetés és pénzfelvétel, ajándékok, utalványok – ilyen kedvezményekkel igyekeznek magukhoz édesgetni a bankok az egyetemi beiratkozáshoz számlanyitásra kötelezett diákokat -írja a HVG.

Felsőoktatás Eduline

"Elég egy kétes klubtagság és a HR-es már le is írta a jelentkezőt"

Elolvasom

A Facebook és a Twitter előretörése óta - mint minden más az üzleti életben - az álláskeresés technikája is megváltozott - írja a New York Times. Az álláskeresőknek figyelniük kell arra, hogy milyen infomációkat és képeket tesznek publikussá magukról a közösségi oldalakon és hogyan kommunikálnak az ismerőseikkel, hiszen a munkaerő-közvetítők és toborzók figyelik őket.

Felsőoktatás Eduline

Letaszították a trónról a Harvardot

Elolvasom

Először került angol egyetem az első helyre a világ legjobb egyetemeit felvonultató QS ranglistáján. A hatodik éve összeállított lista élén most a Cambridge Egyetem áll, második helyre szorítva az eddig letaszíthatatlannak tűnő Harvardot.

Felsőoktatás Eduline

Diploma nélkül félelmetes a válság?

Elolvasom

Ötször annyival nőtt a diploma nélküli magyarok munkanélküliségi rátája a gazdasági válság alatt, mint a diplomásoké - derül ki az OECD éves oktatásügyi jelentéséből, amelyet a szerdai Világgazdaság ismertet.

Felsőoktatás Edupress

Szeptemberben rendezik meg az első Kormányzati Karrier Expót

Elolvasom

Először rendeznek Kormányzati Karrier Expot hazánkban - jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szeptember 6-án. A Regeneráció nevet viselő eseményt szeptember 18-án, szombaton tartják meg a Millenáris Parkban, ahol a közigazgatásban felkínált állások mellett a szférában jellemző életpályamodellel is megismerhetnek a látogatók. A szervezők elsősorban frissdiplomás pályakezdőket, egyetemistákat várnak az eseményre, az expón többek között miniszterek, államtitkárok mutatják be a hosszú távú közigazgatási életpályamodellt.

Felsőoktatás Edupress

Évi 3 milliós fizetést jósolnak maguknak a hallgatók

Elolvasom

2010-ben a Graduate Barometer felmérésében 24 ország, 850 intézmény, és 220 ezer mérnök, illetve gazdasági szakon tanuló hallgató vett részt Európa-szerte. A felmérés szerint 4,4 hónapos várakozási időt saccolnak az első munkahely megtalálása előtt a gazdasági képzésben részt vevő európai és magyar fiatalok. A magyar diákok a munkahely megtalálása után évi 2,8 milliós fizetésre számítanak, és állommunkahelyeik között a Google, az MNB és az APEH áll.

1
503 504 505 506 507
527