szerző:
Eduline

Hosszú távú finanszírozási rendeletet dolgozott ki az oktatási államtitkárság, amely Hoffmann Rózsa oktatási...

©

Hosszú távú finanszírozási rendeletet dolgozott ki az oktatási államtitkárság, amely Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint megnyugtató módon rendezné az intézmények fenntarthatóságát.

Hoffmann Rózsa szerint a rendelet olyan új mozzanatokra is kitér, amelyek alapvetően a minőséghez rendelik a finanszírozást - mondta az államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában tegnap este. Az eddigi finanszírozást a hallgatói létszámhoz, a fejkvótához igazították - idézte fel.

Hozzátette: "megteremtettük annak a lehetőségét, hogy legyenek olyan kiemelt egyetemek kiemelt finanszírozással, amelyek a nemzetközi versenyben is jól helyt tudnak állni". Jelenleg a költségvetési finanszírozás és az uniós pályázatok lehetősége mellett a legfontosabb és legnagyobb bevételi forrás az intézmények számára az egyetemek saját bevétele. Úgy is lehet az egyetemek helyzetén javítani,  ha a saját bevételeknek a belső felhasználási szabályai lazulnak - mondta.

Hoffmann Rózsa szerint mivel a pályázati futamidők 2-től 5 évig terjednek, így arra az időszakra biztosított lesz intézmények finanszírozása.