Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Na, pont ezért kapkodnak a szomszédos országok a CEU-ért

Jól áll Magyarország a térség többi országához képest, ha az Európai Kutatási Tanács által odaítélt pályázati pénzek eloszlását nézzük. A képet azonban árnyalja, hogy a pályázati források zömét a CEU és az MTA szállítja.

Forrás: Fazekas István

Az Európai Kutatási Tanács eredményeit értékelték Rómában, ahol ismét kiderült, hogy Magyarországra - és általában a térségre - még nagyon kevés támogatás jut el.

hirdetés
hirdetés

Tíz év alatt 7024 nyertes pályázatból 125 jutott a posztszocialista országoknak. Ebből a mezőnyből kiemelkedik Magyarország, a maga 54 nyertes pályázatával.

Szép eredmény, gondolhatnánk, csakhogy ez valójában szinte egyedül a CEU-nak és a Magyar Tudományos Akadémiának köszönhető. Az MTA kutatóintézetei az összes nyertes pályázat felét kapták, míg a CEU-val összesen már a háromötödét.

Az egyetemek közül a CEU 10, az ELTE 7 nyertes pályázattal büszkélkedhet. Az ország második legnagyobb egyeteme, a Debreceni Egyetem ugyanakkor például semennyivel.

(Egyetemi Polgár)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X